Izraelci ponížili Hamás. Pomocí tanků poslali jasný vzkaz přímo ze cvičiště teroristů

Izraelci na cvičišti Palestinců tanky vyjezdili  Davidovu hvězdu

Izraelské tanky vyjezdily na cvičišti Hamásu Davidovu hvězdu

Izraelská armáda zveřejnila video, ve kterém jeho tanky na cvičišti teroristického hnutí Hamás v Gaze vyjezdily Davidovu hvězdu. Ceremonii Izraelci uspořádali na oslavu padlých spolubojovníků, napsal na sociální síti X mluvčí Izraelských obranných složek (IDF) Daniel Hagari.

Místo měli podle Hagariho využívat teroristé z ozbrojeného hnutí Hamás k vlastním oslavám. Nedaleko měli palestinští extremisté zmasakrovat Izraelce. Na cvičišti se proto IDF rozhodla uspořádat vlastní ceremonii.

ČTĚTE TAKÉ: „Monstrum z Hamásu“ je po smrti. Smaž se v pekle, říká matka dívky, jejíž tělo vozili Gazou

„Na přehlídkovém prostranství na základně Kativa v centru Gazy, kde probíhal výcvik teroristů z organizace Hamás, vykonali bojovníci 13. a 51. praporu brigády Golani bojový obřad na památku svých kamarádů, kteří od začátku bojů padli,“ napsal na sociální síti X mluvčí IDF.

Na záběrech jsou vidět tanky s vlajkami státu Izrael, jak jsou seřazené podél symbolu a vypouštějí bílý a modrý dým, což jsou barvy Izraele.

Vojáci ceremonií uctili památku 72 spolubojovníků z brigády Golani, kteří při boji s extremisty padli. Právě toto vojenské uskupení s Hamásem bojovalo již 7. října, tedy v den, kdy Palestinci vtrhli do Izraele a zabili okolo 1 200 lidí. Během těchto bojů brigáda utrpěla těžké ztráty.

„Vojáci z Golani v těchto dnech bojují hluboko na území Pásma Gazy a účastní se intenzivních bitev. Nadále maří a poškozují infrastrukturu teroristické organizace Hamas,“ doplnil Hagari.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Exkluzivní záběry CNN: Začátek krvavého běsnění očima teroristy Hamásu, natočil i vlastní smrt

Tagy:
Izrael terorismus Palestina Hamás izraelsko-palestinský konflikt brigáda Gaza IDF Daniel Hagari Izraelské obranné síly Golani