Jasnější displej nenajdete. Vyzkoušeli jsme novou řadu smartphonů Realme s AI od Googlu

V posledních dvou letech se čínské Realme evropským trhem mobilních telefonů spíše potloukalo. Nyní se ale opět vydává tuto oblast dobýt. Výrobce se hrdě chlubí označením nejrychleji rostoucí značky smartphonů na světě a ve své jízdě do srdcí evropských zákazníků nezastavuje. V italském Miláně představilo novou řadu GT 6. Ta sází na extrémně jasný displej, který má okouzlit běžné uživatele a hráče, ale nezapomíná ani na ochranu očí. Při té má pomáhat i umělá inteligence. U představení novinky nechyběla redakce CNN Prima NEWS, která si Realme GT 6 vyzkoušela přímo na místě.

V italském Miláně Realme představilo nový model GT 6. Výrobce se ho nebojí označit za zabijáka vlajkových lodí. Oproti konkurenci chce bodovat především nejjasnějším displejem na trhu. Podle specifikací se AMOLED displej o velikosti 6,78 palce může pochlubit jasem až 6 000 nitů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotoaparáty s německou tradicí. Nové telefony Vivo V40 lákají na profesionální fotografie

Výrobce tuto vlastnost demonstroval v italském Miláně při novinářské prezentaci, když jeho zástupci přinesli na pódium měřící přístroj a provedli kontrolní měření.

V porovnání s lídry na trhu se jedná až o neuvěřitelné číslo. Jiná čínská značka, Xiaomi, u svého modelu 14T Ultra uvádí 3 000 nitů, Samsung Galaxy S24 Ultra má 2 408 nitů a Apple iPhone 15 Pro má 2 235 nitů.

Jedná se však o hodnotu špičkového jasu. Ta se měří za určitých podmínek, jak Realme ukázalo před zraky novinářů v italském Miláně. Displej mobilního telefonu však na tuto hodnotu nemusí dosáhnout při běžném používání, ale jen v krátkých okamžicích, například při fotografování nebo přehrávání videa.

V případě maximálního jasu, který se dá na telefonu nastavit pro denní užívání, už Realme GT 6 tolik dominantní není. Podle specifikací je nejvyšší jas 1 600 nitů, což je srovnatelné s Google Pixelem 8 a Realme v tomto ohledu překonává již zmíněný Samsung Galaxy S24 Ultra.

Model GT 6 nabízí zaoblený 3D displej s frekvencí 120 Hz. Telefon pohání procesor Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3. Výrobce nabízí dvě verze s pamětí 12 GB RAM s úložištěm 256 GB a 16 GB RAM s úložištěm 512 GB.

Čínská firma chce vedle běžných uživatelů potěšit i milovníky mobilních videoher. Model GT 6 získal pětihvězdičkovou certifikaci SGS Esports Display, podle které zaručuje plynulý obraz a rychlou odezvu pro hráče.

Umělá inteligence je současným hitem a tuto technologii nevynechalo ani Realme. Aby zbytečně nenamáhalo oči uživatelů, Realme GT 6 inteligentně přizpůsobuje nastavení obrazovky na základě způsobu používání a podle okolního světla. Funkce AI Eye Comfort dokáže analyzovat uživatelské chování a podle toho přizpůsobovat nastavení obrazovky.

To zahrnuje jemné úpravy jasu a teploty barev, zejména při slabém osvětlení. Při nočním používání speciální režim spánku automaticky přepne obrazovku do teplejších barev, čímž se přizpůsobí přirozenému spánkovému rytmu těla pro pohodlnější sledování a lepší spánek.

Při prezentaci nového telefonu v Miláně se zástupci dále pochlubili umělou inteligencí Next AI. Ukázce předcházelo video vytvořené za pomocí umělé inteligence, ve kterém kosmonaut na neznámé planetě pozoruje futuristické město.

Realme chce využívat AI pro úpravu fotografií, inteligentního asistenta a také má předvídat kroky majitele telefonu. Při tvorbě algoritmu spolupracovalo s Googlem a výsledkem toho jsou podobné funkce, kterými disponují například telefony Samsung.

Uživatelé mohou dělat výstřižky objektů nebo lidí z fotografie a sdílet je se svými přáteli, dále umělá inteligence umožňuje mazání předmětů nebo jejich posouvání.

Firma vznikla v roce 2018 a během tří let se Realme zařadilo mezi pět nejprodávanějších značek chytrých telefonů na světě. Marketingový ředitel Chase Su se v Miláně pochlubil, že jejich telefony celosvětově používá 200 milionů lidí.

S tím se ale pojí také firemní rozhodnutí pokračovat na ruském trhu, řada výrobců se totiž z této oblasti stáhla po vpádu Ruska na Ukrajinu v únoru 2022. Vedle toho značka boduje také v jižní Americe, v Indii nebo jihovýchodní Asii.

Specifikace Realme GT 6:

  • stříbrná nebo zelená barva
  • AMOLED displej s úhlopříčkou 6,78"
  • 12 GB RAM + úložiště 256 GB (cena 16 999 Kč) nebo 16 GB RAM + úložiště 512 GB (cena 18 999 Kč)
  • baterie 5500 mAh s nabíjecím výkonem 120 W

Mobilním telefonům, umělé inteligenci a videohrám se také věnuje televizní pořad Enter, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS či v úterní repríze ve 23:40. Archiv odvysílaných dílů najdete na webu cnn.iprima.cz v sekci Pořady.

Tagy: