Je*at Babiše, je*at Babiše. Bývalý premiér vyrazil na festival, dočkal se pískotu

Možná vyrazil za muzikou, možná dělat politickou kampaň a získat mladé voliče. Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) se o víkendu objevil na známém hudebním festivalu Votvírák. Zatímco se fotil s účastníky akce a snímky sdílel na sociálních sítích, tisícový dav poslal šéfovi hnutí ANO drsný vzkaz.

„Viděli jsme na Instagramu nějaká storíčka, že tady je dnes Babiš. Doufám, že se kouká a pustí si i tohle,“ prohlásil během vystoupení frontman české kapely Rook's Squad. Jak ukazují videa na Twitteru, následně opakováním hesla „Je*at Babiše“ rozkřičel několikatisícový dav stojící před pódiem.

Babiš o víkendu přidával na svůj Instagram videa, kde si zpívá například s kapelou Kryštof, která ho v minulosti na politické scéně veřejně podporovala. Zúčastnil se také koncertu populárního slovenského uskupení No Name.

Jednalo se o kampaň?

„V doprovodu ozbrojené a svalnaté ochranky se proplétal davem a kdykoliv se ho někdo s diváků snažil konfrontovat, svalovci jej odháněli. Šanci na selfie a rozhovor měli jen prověření fanoušci,“ popsal web Reflex.cz, jak vypadala expremiérova návštěva na letišti v Milovicích.

Na sociálních sítích se ihned začalo spekulovat, že se jedná o politickou kampaň před prezidentskými volbami. Babiš je podle expertů, průzkumů i sázkových kanceláří největším favoritem. I když kandidaturu zatím neoznámil a rozhodnutí oznámí nejspíše na podzim.

„Na obytňák mu chodí senioři, tak vyjel na fesťák, aby se ukázal i těm nejmladším voličům,“ píše jeden z komentujících na sociálních sítích. Autor narážel na Babišovu tour napříč republikou, kterou brázdí v obytném voze. A to i v době zasedání Sněmovny, přestože je poslancem.

Zda bývalý premiér negativní skandování davu slyšel, není jasné. Na sociálních sítích tento projev nevole nijak nekomentoval. Koncert Rook's Squad se ale konal jen pár desítek minut po vystoupení kapely Kryštof, na kterém šéf ANO prokazatelně byl.

Tagy: