Tragická nehoda na Plzeňsku: Jeden muž na místě zemřel, další tři se zranili

Nehoda na Plzeňsku

Jeden muž zemřel a další tři utrpěli zranění při ranní nehodě dvou osobních aut u Rybnice na severním Plzeňsku. Kvůli nehodě je dočasně zastaven provoz na silnici první třídy z Plzně směrem na Most, pro osobní auta je objízdná trasa směrem na Oboru a Kaznějov, informovali mluvčí záchranné služby a policie.

Nehoda se stala po 6. hodině. Záchranná služba převezla na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice tři muže ve věku 23, 45 a 46 let. Muž narozený v roce 1964 utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl, uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Podle mluvčího hasičů Petra Poncara se nehoda stala nedaleko místa, kde právě zasahovala jednotka hasičů ze stanice Plasy, která tam likvidovala únik oleje na komunikaci. „Zda to souvisí s dopravní nehodou, vyšetřuje Policie ČR. Spolupracovali jsme se zdravotnickou záchrannou službou při poskytování pomoci zraněným. Zlikvidovali jsme uniklé provozní kapaliny a zajistili místo události,“ dodal Poncar.

Nehodu zavinil zřejmě šestačtyřicetiletý řidič Škody Octavia, který podle policie nejspíš nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu komunikace. Podle dosavadního zjištění policie jel muž od Plzně, na začátku Rybnice na mokré silnici nezvládl projíždění pravotočivé zatáčky a dostal smyk.

„Vyjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem tovární značky Hyundai, které řídil třiatřicetiletý muž. Při nehodě došlo ke zranění obou řidičů a dvou spolujedoucích z vozidla Škoda Octavia, kdy jeden z nich, narozený v roce 1964, utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková. Poslední cestující z Octavie při nehodě zraněn nebyl. Požití alkoholu policisté na místě u obou řidičů vyloučili dechovou zkouškou. Vzniklou škodu odhadli na 200 tisíc korun.

Tagy:
nehoda policie Škoda Octavia smrt Hyundai havárie Plzeň řidič Plzeňský kraj automobil osobní auto zdravotnická záchranná služba Most Andrea Divišová Rybnica Kaznějov