Julia Robertsová prolomila mlčení o smrti herce Perryho. Zavzpomínala i na společný románek

Julia Roberts a Matthew Perry v díle sitcomu Přátelé, během jehož natáčení spolu randili.

Rozloučení s Perrym

O zesnulém Matthewovi Perrym promluvila po několika týdnech od jeho nečekaného skonu i oscarová herečka Julia Robertsová. V rozhovoru pro Entertainment Tonight zavzpomínala na dobu, kdy s Perrym prožila krátký románek. Seriálový Chandler jí v době natáčení Přátel poslal kytici s originálním vzkazem.

„Odchod někoho takto mladého je nepředstavitelně srdcervoucí,“ řekla herečka pro Entertainment Tonight. „Svým způsobem nám ale jeho smrt všem pomohla si uvědomit, co máme, a vážit si toho. Ukázala, že máme pokračovat ve své cestě, jak nejlépe dovedeme,“ svěřila se Perryho expřítelkyně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Byl součástí naší DNA. Díky tobě se z nás stala rodina, vzkázali Perrymu Rachel a Ross

Dvojice zažila tříměsíční románek v 90. letech. Vše odstartovalo během natáčení seriálu Přátelé, kdy si Robertsová střihla epizodní roli Chandlerovy spolužačky. Na tuto zkušenost vzpomíná podle svých slov „jen s dobrými pocity“. Perry se o jejich nedlouhotrvajícím vztahu rozepsal ve své knize Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc).

„Tehdy jsem jí poslal tři tucty rudých růží. Na připojené kartě stálo: ‚Jediná věc, která je zajímavější než představa, že s námi budeš natáčet, je fakt, že mám konečně výmluvu, abych ti poslal květiny,‘“ napsal ve svých memoárech.

O oscarové herečce představitel Chandlera také poznamenal, že se mu vždy zdálo, že „mezi lidmi byla proto, aby se celý svět usmíval, a zvláště já. Na prvním rande jsem se culil jako puberťák,“ rozepsal se upřímně o svých citech k herecké kolegyni.

Nový film Leave the World Behind, který vyjde 8. prosince a Robertsová se v něm zhostila hlavní role, prý obsahuje odkaz na divácký fenomén Přátelé. „Je úžasné, že jsme mohli Perrymu i celému seriálu alespoň takto projevit úctu, a to právě v době jeho nenadálého skonu,“ uvedl herec Mahershala Ali, jenž na snímku také pracoval.

Na Perryho si vzpomněla i seriálová láska

„Když pracujete s někým tak úzce, jak tomu bylo u mě a Matthewa, nastanou tisíce okamžiků, které bych si přála sdílet s ostatními,“ uvedla herečka Courteney Coxová během listopadu na svém Instagramu. Tehdy se svými sledujícími po několika týdnech sdílela dojemnou vzpomínku.

„Ještě předtím, než padla klapka, mi Matthew pošeptal vtipnou frázi, kterou jsem měla nečekaně říct. Takové věci dělal často,“ popsala jednu z improvizovaných scén. „Byl vždy vtipný, ale především milý,“ zakončila seriálová Monika.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hudební svět truchlí: Mladá zpěvačka Barbara, kterou proslavilo duo s MC Erikem, zemřela

Tagy: