Byl součástí naší DNA. Díky tobě se z nás stala rodina, vzkázali Perrymu Rachel a Ross

David Schwimmer a Jennifer Anistonová sdíleli na sociální síti dojemné vzpomínky.

Rozloučení s Perrym

Seriáloví kolegové z Přátel vzpomínali na zesnulého Matthewa Perryho, který ztvárnil legendárního Chandlera Binga. „Díky tvému srdci jsme ze šesti cizích lidí vytvořili rodinu,“ napsal herec David Schwimmer alias Ross. Poprvé se veřejně vyjádřila také Jennifer Anistonová. Přiznala, že loučení s Matthewem Perrym pro ni bylo nesmírně bolestné, protože „byl součástí našich DNA".

Smrt Matthewa Perryho, který zemřel koncem října v pouhých 54 letech, zasáhla celý herecký svět. Kolegové představiteli Chandlera Binga posílají dojemné vzkazy do nebe.

ČTĚTE TAKÉ: Matthew Perry inkasoval za epizodu Přátel 25 milionů. Pro dealery byl zlatým dolem

Tři týdny po úmrtí svého hereckého kolegy se na sociální síti vyjádřil David Schwimmer, který si v seriálu Přátelé zahrál Rosse Gellera. Připomněl Perryho úžasnou schopnost předělat si dialog k obrazu svému tak, aby pobavil nejen kolegy, ale především diváky. A jeho vtipy fungují dodnes. „Matty, děkuji ti za deset neuvěřitelných let smíchu a kreativity. Nikdy nezapomenu na tvé dokonalé komické načasování a výkon. Dokázal jsi vzít obyčejný dialog a ohýbat ho podle své vůle, což vedlo k něčemu tak originálnímu a nečekaně vtipnému, že mě to stále udivuje,“ zdůraznil Schwimmer na Instagramu.

Díky Perrymu se podle jeho slov z šesti seriálových kolegů stala rodina. „Měl jsi srdce. Bylo velkorysé a podělil ses o něj s námi, takže jsme ze šesti cizích lidí mohli vytvořit rodinu,“ vzpomínal herec, který v seriálu hrál bratra Moniky.

K příspěvku přiložil snímek z dílu Nejhorší Díkůvzdání, kdy jejich postavy vzpomínaly na minulost a společně dorazily na rodinnou večeři oblečené v outfitech inspirovaných seriálem Miami Vice. „Tahle fotka je z jednoho z mých nejoblíbenějších okamžiků s tebou. Teď se na ni usmívám a zároveň smutním. Představuji si tě tam někde nahoře, ve stejném bílém obleku, s rukama v kapsách, jak se rozhlížíš kolem a říkáš: ‚Může tam být ještě víc mraků?‘“ zakončil srdcervoucí vzkaz.

Byl součástí jejich DNA

Dojemnou vzpomínku věnovala zesnulému příteli také Jennifer Anistonová, představitelka ikonické Rachel Greenové. Svěřila se, že v životě nezažila nic tak bolestného jako loučení s Matthewem Perrym. „Tohle mě hluboce ranilo. Rozloučit se s naším Mattym pro mě byla šílená vlna emocí, kterou jsem ještě nikdy nezažila. Všichni někdy v životě zažijeme ztrátu. Ztrátu života nebo lásky. Dostat se do takového zármutku vám umožní prožít chvíle radosti a vděčnosti za to, že jste někoho tak hluboce milovali,“ napsala v prvním veřejném vyjádření oblíbená herečka.

„A my jsme ho hluboce milovali. Byl součástí naší DNA,“ pokračovala. „Vždycky nás bylo šest. Byla to zvolená rodina, která navždy změnila směr toho, kým jsme a jaká bude naše cesta,“ připomněla.

Podle Anistonové Perry miloval, když mohl ostatní rozesmát. „Jak sám říkal, když neslyšel smích, myslel si, že umře. Jeho život na tom doslova závisel. A to se mu také podařilo. Rozesmál nás všechny. A to pořádně,“ uvedla.

Poslední týdny trávila tak, že si pročítala vzájemné textové zprávy se zesnulým přítelem. „Smích, pláč a pak zase smích. Budu si je uchovávat navěky věků,“ zmínila s tím, že objevila jednu textovku, kterou ji Perry kdysi z ničeho nic poslal. „Je v ní všechno,“ napsala a odkázala fanoušky na druhý snímek, který sdílela. Ve zprávě poslal Matthew Perry herečce snímek, na němž se směje. „Rozesmát tě mi zpříjemnilo den,“ napsal tehdy Anistonové seriálový Chandler.

K zesnulému kamarádovi hovoří herečka každý den. „Matty, moc tě miluji a vím, že jsi teď úplně v klidu a mimo jakoukoli bolest. Mluvím s tebou každý den. Někdy skoro slyším, jak říkáš: ‚Mohla bys být ještě bláznivější?‘ Odpočívej, bráško, vždycky jsi mi zpříjemnil den,“ uzavřela.

Jennifer Anistonová a David Schwimmer se tak přidávají ke Courteney CoxovéMattovi LeBlancovi, kteří se oba ke smrti Perryho veřejně vyjádřili v pondělí. Jediný, kdo z hlavních hrdinů seriálu zatím mlčí, je herečka Lisa Kudrowová, která si zahrála Phoebe Bufetovou. Nedlouho po hercově smrti začaly v médiích kolovat zprávy o tom, že Kudrowová chce adoptovat Perryho psa.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Perryho poslední fotka má všechno. Jako by putoval do vesmíru, popsal Rychlý

Tagy: