Joch: Bidenovi moc zachutnala, jeho hlášky působí arogantně. Demokratům se krátí čas

Joe Biden v debatě na CNN

Podivné chování Joea Bidena

Joe Biden se nechal v pátečním rozhovoru pro ABC slyšet, že by odstoupil jen v případě, že by mu to nakázal samotný Bůh všemohoucí. Politický komentátor Roman Joch se ve vysílání CNN Prima News shodl s amerikanistou Jakubem Lepšem, že takové kontroverzní výroky mohou na voliče působit arogantně. Demokratická strana musí do 15. července rozhodnout, jestli proti Trumpovi nezvolí jiného kandidáta.

Biden se v rozhovoru pro stanici ABC nechal slyšet, že se považuje za nejkvalifikovanějšího kandidáta. Po neúspěšné televizní debatě s Donaldem Trumpem se tak voliče snaží přesvědčit, že další období bez problému zvládne. „Vystoupení v pátek ukázalo, že tohle opravdu není Joe Biden. Nepodobá se to ani stavu, v jakém se nacházel v roce 2020,“ řekl Lepš ve vysílání CNN Prima NEWS. Dodal, že i když během prezidentské debaty nemusel být Biden v nejlepší kondici, obavy o jeho mentální a fyzické zdraví neskončily.

ČTĚTE TAKÉ: S Bidenem do toho nejdeme. Sponzoři požadují jeho odstoupení, po Netflixu se přidal Disney

Americkou společnost nicméně znepokojují jeho podivné, až kontroverzní výroky. „Na mě takové hlášky působí velice arogantně a jsem přesvědčen, že na mnohé americké voliče také. Je ale vidět, že to myslí trošku s nadsázkou,“ popsal Joch současnou situaci a uvedl, že prezidentovi zkrátka „zachutnala moc“.

„On prostě chce být zastávat úřad hlavy státu nejdéle, jak může. Jeho rodina ho v tom podporuje. Manželka Jill je ráda první dámou, takže on se do toho úřadu vlastně zamiloval,“ řekl Joch. S Lepšem se shodl, že se jen tak kandidatury nevzdá, protože si o sobě myslí, že právě on má nést vlajku Spojených států a porazit Donalda Trumpa.

O tom, zda do prezidentských voleb půjde Joe Biden, nebo jiný kandidát, musí demokratická strana rozhodnout do 15. července. Zahraniční státy Bidena podle Jocha preferují před Trumpem, výjimku tvoří například maďarský premiér Viktor Orbán nebo izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Další přešlap Bidena a spol. Prezidentův tým zaslal moderátorům připravené otázky

Tagy: