Jochová: Homosexuální manželství rozjede obchod s dětmi. Ty budou vychovávány ve lži

Jana Jochová

360° 13.9.2021

Předsedkyně Aliance pro rodinu Jana Jochová v pořadu 360° na CNN Prima NEWS uvedla, že manželství homosexuálu bude mít za následek obchod s dětmi. „Manželství je založené na vztahu muže a ženy, mají reprodukční potenciál. Jen oni mohou na svět přivést děti a o ně jde. Když manželství homosexuálů schválíme, rozjede se obchod s dětmi,“ prohlásila.

Podle ní má dítě díky manželství právo na otce a matku. „Ve Francii schválili, aby byly v rodném listě zapsané dvě matky. Takhle bude dítě vychováváno ve lži, že nemá otce. LGBT komunita ze sebe chce udělat privilegovanou vrstvu, to už je novodobá inkvizice. Vidím zde ohrožení tradic a naší společnosti,“ pokračovala Jochová.

To však rozporuje gay aktivista Kryštof Stupka. „Zákon ve Francii pouze upravuje papír, který rodič podepisuje, když jde dítě do školy. Místo ‚matka a ‚otec‘ je tam rodič a je to z toho důvodu, aby i děti ze stejnopohlavních párů mohly mít opravdové rodiče,“ podotkl student práv.

Kritika Fialy

Oba hosté pořadu mimo jiné reagovali na postoj předsedy ODS Petra Fialy, který ve své knize Od A do Z uvedl, že rodinu pro něj představuje jen žena a muž. Právě Stupka na sociálních sítích Fialu označil za homofoba. „Dotklo se mě, že pro něj stejnopohlavní páry nejsou přirozené. Bylo pro mě pobuřující číst to od někoho, kdo chce být premiérem,“ vysvětlil svou reakci.

Celé kauze se prý Jochová jen směje. „Pobavilo mě to. Myslím, že pan Stupka předběhl dobu a kritizuje Fialu za něco, co je pořád zakotveno v právním řádu. Rodina je manželství mezi mužem a ženou,“ zopakovala s tím, že se jedná o novodobou inkvizici a ukazuje to, „kam může LGBT kampaň dospět.“

Stupka reagoval tím, že Jochová je velmi homofobní a takovou rétoriku zažíval, když vyrůstal. „Myslím, že pan Stupka musí většinu českých lidí považovat za homofobní. Zažil jste v dětství něco, co bylo těžké, a nezávidím vám to, ale žijete v konzervativní zemi. Nyní se proti vám staví i vaši lidé,“ oponovala s odkazem na gay youtubera Karla „Kovyho“ Kováře, který se Fialy zastal s tím, že má nárok na svůj názor.

„Každý má právo na názor, ale upírat LGBT lidem rovná práva a rovnost kvůli sexuální orientaci je homofobie. Všichni máme právo na to zákony hodnotit,“ uzavřel Stupka.

Tagy: