Postřelen ve službě, dnes hladový po životě. Expolicista a cukrář Marian prosí o lepší vozík

Mariana před lety postřelili při výkonu služby. Dnes 52letý bývalý policista však ani přes následnou diagnostiku posttraumatické epilepsie „zbraně nesložil“. Poté, co přestal zvládat pohyb s oporou, se naučil žít s invalidním vozíkem. Navíc si našel práci, která ho naplňuje, a to jako cukrář modelář. Nyní však prosí veřejnost o pomoc – touží po sportovním vozíků, který by mu poskytl větší pohodlí.

„Jmenuji se Marian. Je mi 52 let a jsem bývalý policista. Před lety jsem při výkonu služby utrpěl střelné zranění, po čase mi diagnostikovali posttraumatickou epilepsii. Ale zbraně jsem nesložil, i když je to někdy hodně těžké a bolestivé,“ představuje se Marian na platformě Znesnáze21.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Jak zdůrazňuje – je hladový po životě. „Začal jsem jezdit na kole – handbiku a relaxuji prací se dřevem. Mám skvělou rodinu a nyní i stálé zaměstnaní, které mě naplňuje: jsem cukrář modelář v Muzeu čokolády a marcipánu v Táboře,“ pokračuje Marian.

Poté, co byl při výkonu služby postřelen, zvládal chůzi s oporou. Časem však musel hůl či hole vyměnit za invalidní vozík. „Starý již dosluhuje, navíc je rozměrný a nepraktický. Pojišťovna mi ho za nový či lepší nevymění,“ vysvětluje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Operace měla zlepšit stav vážně nemocné Elenky, nastal pravý opak. Rodina žádá o pomoc

Nový invalidní vozík by Marianovi otevřel řadu možností. A tak se s prosbou o pomoc obrátil na veřejnost. „Potřeboval bych aktivní skládací sportovní vozík s přídavným elektropohonem, který mi poskytne větší pohodlí, mobilitu, nezávislost, soběstačnost a hlavně: více společných radostí s rodinou,“ podotkl.

Každému, kdo by byl ochotný jej podpořit jakoukoliv finanční částkou, předem děkuje. Dárci ho mohou přiblížit k aktivnějšímu životu – pokud mezi ně chcete patřit, můžete skrze sbírku na stránce Znesnáze21.cz.

Tagy: