Trump radí šéfovi UFC: Udělejte pro migranty MMA ligu, jsou tvrdí a porazí opravdové šampiony

Donald Trump na předvolebním mítinku ve Washingtonu

Trump a Biden se připravují na debatu

Bývalý americký prezident Donald Trump se opět opřel do nelegálních přistěhovalců na sobotních volebních mítincích ve Washingtonu a Filadelfii. Navrhl šéfovi MMA ligy UFC, aby pro ně založil speciální soutěž. Jsou tak tvrdí, že by mohli porazit nejlepší MMA zápasníky na světě, řekl Trump. Dana White z nápadu ale příliš nadšený nebyl.

Bývalý americký prezident Donald Trump v sobotu ve Washingtonu na setkání křesťanských konzervativců řekl, že zakladateli nejlepší MMA soutěže na světě UFC Danu Whitovi navrhl, ať vytvoří ligu pro migranty, informuje CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obrat v amerických volbách. Trumpova kampaň finančně drtí Bidenovu i díky podpoře miliardářů

„Řekl jsem: ‚Mám nápad: Proč nezaložíš ligu pro přistěhovalce? A pak necháš šampiona své ligy – to jsou ti nejlepší bojovníci na světě – zápasit se šampionem migrantů. Myslím, že ten z řad migrantů by mohl vyhrát, tak jsou tvrdí',“ pronesl Trump. „Moc se mu ten nápad nelíbil, ale ve skutečnosti to není nejhorší nápad, jaký jsem kdy měl,“ dodal bývalý americký prezident. Svá slova zopakoval týž den i ve Filadelfii.

UFC na žádost o komentář bezprostředně nereagovala a k Trumpovým slovům se nevyjádřila, uvedl server Politico.

List The Washington Post si ale všiml, že Dana White se k vystoupení Donalda Trumpa vyjádřil po skončení galavečera UFC v Saúdské Arábii. Přiznal, že Trump tyto poznámky pronesl, ale byly myšlené jako vtip. „Viděl jsem, jak z toho všichni na internetu šílí. Ale ano, řekl to,“ sdělil White novinářům.

Na exprezidentova slova zareagovala i mluvčí kampaně Joea Bidena. „Trumpův nesouvislý a neřízený proslov ukázal voličům jeho vlastními slovy, že je hrozbou pro naše svobody a je příliš nebezpečný na to, aby byl znovu připuštěn do blízkosti Bílého domu,“ cituje CNN mluvčí Sarafinu Chitiku.

Největší deportační akce v americké historii

Bývalý americký prezident během sobotního projevu ve Washingtonu zopakoval, že v případě svého znovuzvolení hodlá „zahájit největší deportační operaci v americké historii“, píše Politico.

Jak upozorňuje americká CNN, Trump se do přistěhovalců opírá pravidelně. V březnu na předvolebním shromáždění v Ohiu prohlásil, že někteří přistěhovalci bez dokladů nejsou lidé. O několik týdnů později řekl, že si myslí, že nelegální migranti, kteří páchají násilné trestné činy, nejsou lidé, ale zvířata.

Trumpovo démonizování nelegálních přistěhovalců je součástí jeho prezidentské kampaně, v níž brojí proti rekordní migraci na jižní hranici USA. Dříve řekl, že migranti „otravují krev“ země. Bidenova kampaň v této souvislosti poukázala na Adolfa Hitlera, který v knize Mein Kampf psal o kontaminaci krve.

Poprvé od října roku 2020 se Joe Biden a Donald Trump potkají v přímé debatě. A znovu to bude v souboji o Bílý dům. Prezidentští kandidáti se střetnou 27. června na CNN a debata potrvá hodinu a půl. Přímý přenos duelu se simultánním tlumočením odvysílá také CNN Prima NEWS.

VIDEO: Žádné poznámky, ztlumený mikrofon a červené světlo. Trumpa a Bidena čeká na CNN tvrdá debata

Tagy: