Na olympiádě budeme vyčnívat, ocenil kolekci judista Klammert. Za tréninky létal do Japonska

Judista David Klammert ve vysílání CNN Prima NEWS

Rozhovor s judistou Klammertem před olympiádou

Za lepšími tréninkovými možnostmi a hlavně kvalitnějšími sparingpartnery musí čeští judisté až do Japonska, prozradil v pořadu Nový den ve vysílání CNN Prima NEWS elitní český judista a olympionik David Klammert. Zároveň prozradil, proč se mu líbí letošní česká olympijská kolekce.

„Mně se kolekce líbí, budeme trochu vyčnívat z davu,“ prohlásil Klammert. Míra nesouhlasných komentářů směrem k designu českých úborů ho překvapila.

ČTĚTE DÁLE: Sport je otázkou srdce, politika názoru, říká rapper Rohony. Nechce s ní být spojován

V rozhovoru přiblížil průběh olympijské přípravy. „Jsem rád, že je ta nejtěžší část už za mnou,“ konstatoval s úlevou. Během přípravy Klammert s týmem zamířili například do Japonska, Chorvatska a na Slovensko.

Nejideálnější tréninkové podmínky pro judisty jsou podle něj v Japonsku, které je kolébkou tohoto starobylého sportu. „Musíme se jezdit prát s těmi nejlepšími, a ti jsou v Japonsku,“ nastínil Klammert. Judo se prý vyučuje na japonských školách jako svébytný předmět.

Na olympiádu do Paříže se těší. „Teď už na mě začíná doléhat olympijská atmosféra,“ řekl s úsměvem. Co se týče diskutovaného úvodního ceremoniálu, Klammert žádné bližší informace nemá. „Víme jen, že to bude poprvé v dějinách mimo olympijský stadion,“ připomněl judista, který se pod pěti kruhy ukáže už podruhé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyvrátili dveře při procesu s Peterkovou. Nyní soud muže potrestal, musí je vyšetřit psycholog

Tagy:
Japonsko Slovensko Chorvatsko Olympijské hry Paříž trénink olympijské hry sport David Klammert judista sportovní událost sportovní disciplína