Kalousek: Pokud Zeman nechce, aby se někdo pitval v jeho zdraví, měl by odstoupit

Miroslav Kalousek kritizuje informování Hradu o zdravotním stavu prezidenta

Hrad o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana nezveřejňuje mnoho informací. Po hospitalizaci hlavy státu se kvůli tomu na veřejnosti vyrojila spousta spekulací. Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek ve vysílání CNN Prima NEWS označil nedostatek informací ohledně Zemanova stavu za chybu. Prezident podle něj musí se zvýšeným zájmem o svou osobu počítat.

Hrad v pátek zveřejnil fotografie, na nichž je vidět prezident Miloš Zeman, který vkládá volební lístek do volební urny na zámku v Lánech. „Fotografie od Hradu zavdávají pochybnosti, zda hlava státu funguje. Jsem přesvědčen, že jestli někdo chce od ostatních, aby ho vybavili nějakou pravomocí, musí rezignovat na ohledy, které si jinak každý člověk zaslouží. Pokud Zeman nechce, aby se někdo pitval v jeho zdravotním stavu, tak ať se té pravomoci vzdá,“ řekl Kalousek na CNN Prima NEWS.

Podle bývalého ministra financí veřejnost nemá dostatek informací o prezidentově stavu. „Veřejnost zcela jistě není dostatečně informována. A to je chyba. Pan Havel měl vážné problémy, ale byli jsme informování. Pravidelně veřejnost věděla, jak prezidentovi je. Měli jsme na informace právo,“ popsal Kalousek a dodal, že ohleduplnost vůči nemocnému člověku je důležitá. „Ale to, že musí plnohodnotně fungovat prezidentský úřad, zvláště po volbách, je důležitější,“ vysvětlil Kalousek.

Tagy: