Karel Gott znamenal všechno na světě: Fanoušci vzpomínali u Mistrova hrobu a nosili dary

Fanoušci přišli zavzpomínat na Karla Gotta (autor: MariaRusinova/CNC)

Karel Gott zemřel před dvěma lety. Fanoušci na něj ale rozhodně nezapomněli. Prakticky po celý pátek lidé chodili k Mistrovu hrobu na pražských Malvazinkách, pokládali květiny a vzpomínali na nezapomenutelnou legendu české a československé hudební scény.

Hrob oblíbeného zpěváka Karla Gotta na pražských Malvazinkách začali už od ranních hodin navštěvovat jeho příznivci. Lidé tam nosili květiny, ručně vyrobené dárky nebo zkrátka jen přišli v tichosti uctít umělcovu památku.

„Přinesla jsem mu růžičku a všechny ty věci okolo, na tom jsme s holčičkami doma pracovaly, i ony mají rády písničky od Karlíčka. Pořád je posloucháme v autě, máme všechny CD a napsaly jsme mu, že pořád vzpomínáme, Karle – na vás, velikána, kterého už nikdo nikdy nenahradí. Ani v našich srdcích, ani v životě," zavzpomínala Mistrova fanynka.

Podobně reagoval další Gottův fanoušek. „Vzpomínám na něho velmi v dobrém. Karel Gott znamenal všechno na světě a pro mě bude věčně živý.“

Dojemnou vzpomínku a vyznání do nebe dnes přes sociální sítě vyslala také manželka Ivana Gottová. Právě ona se snaží s co největší úctou pečovat o zpěvákovu památku. K jeho nedožitým narozeninám vydala momentálně beznadějně vyprodanou autobiografii, na které ještě sám Mistr pracoval. A velká očekávaní mají i s dokumentem zvaný Karel, který má premiéru příští čtvrtek.

Na pondělní předpremiéru má dorazit i zpěvákova nejstarší dcera Dominika. V Gottově rodné Plzni už ale někteří fanoušci měli možnost film vidět před dvěma týdny. „Je pravda, že my jsme film viděli mnohokrát a takto ho vidět s diváky byl silný emocionální zážitek. A jsem ráda, že jsem tady, v jeho rodném městě,“ řekla tehdy Ivana Gottová pro CNN Prima NEWS.

Pokud i vás zajímá osobní příběh této nezaměnitelné české legendy a chtěli byste vyhrát knihu Má cesta za štěstím, navštivte tuto soutěžní stránku a odpovězte na otázku.

Tagy: