Karel III. se chystá ve velkém propouštět. Takhle brzy je to bezcitné, zlobí se odbory

Král Karel III. ve Walesu

Král Karel III. chce propouštět zaměstnance

Britský král Karel III. v pátek navštívil Wales. Společně s královnou manželkou Camillou tak ve své nové roli zakončil cestu po Spojeném království. Někteří jeho zaměstnanci v té době dostali nepříjemné oznámení. Kvůli stěhování Karla III. do Buckinghamského paláce jim totiž hrozí propuštění.

Předtím, než se Karel III. stal králem, byl princem z Walesu. Kvůli titulu se dokonce přes dva měsíce intenzivně učil jazyk. Před tamními lidmi tak ve čtvrtek mohl promluvit velšsky. „Jsem velice vděčný za vaši vyjádřenou soustrast. A za to, že vzdáváte čest naší bývalé panovnici, mé matce, bývalé královně,“ prohlásil.

Zaměstnancům hrozí vyhazov

Zatímco Karel III. cestuje po svém království, někteří jeho zaměstnanci od něj dostali nepříjemnou zprávu. Král se totiž bude stěhovat ze své rezidence do Buckinghamského paláce, a tak se je chystá propustit z důvodu nadbytečnosti. A to i ty, co pro něj pracovali několik desetiletí.

„I když se některé změny u dvora daly očekávat, protože se mění role v královské rodině, rozsah a rychlost, s jakou to bylo oznámeno, je krajně bezcitná. Už jen proto, že nevíme, jaké personální obsazení bude nastupující královská rodina potřebovat,“ okomentoval možné změny Mark Serwotka z Odborového svazu veřejných a obchodních služeb.

Karel III. zaměstnává 101 lidí, pro Alžbětu II. jich pracovalo takřka 500. Zatím není zřejmé, jaký osud potká královniny zaměstnance. A to ani jejího nejbližšího zaměstnance – tajemníka, kterému se přezdívá Vysoký Paul. S panovnicí si zahrál po boku Jamese Bonda a sloužil jí 44 let.

Tagy: