Vrátily se mi vzpomínky na mámu. William mluvil s fanoušky o pohřbu, málem ho rozplakali

Princ William s Catherine, princeznou z Walesu, v Sandringhamu

Ve čtvrtek se princ z Walesu s manželkou vydal do Sandringhamu, kde pár hovořil s přítomnými fanoušky. William a Cathrine si společně mimo jiné četli zanechané vzkazy a prohlédli si tisíce květin a darů, které k norwichské bráně veřejnost při vzpomínce na královnu Alžbětu II. položila. Pár se přítomným svěřil se svými pocity a myšlenkami, které je v době loučení s nejdéle vládnoucí panovnicí přepadají.

Princ a princezna z Walesu, jak zní nový titul Williama a Catherine, vystoupili z tmavého Range Roveru poblíž historické norwichské brány v Sandringhamu, kde je vřele přivítal obrovský dav lidí, který na pár čekal za kovovými zábranami. Zhruba hodinu si s fanoušky povídali, píše web Daily Mail. Našli si také chvíli, aby si v klidu pročetli vzkazy, které veřejnost adresuje zesnulé Alžbětě II.

U královnina sídla v Norfolku se pár neostýchal, a veřejnosti přiblížil pocity, které je v době smutku provází. Princ William jedné z přítomných žen sdělil, že pro něj byl průvod za královninou rakví velmi obtížný. Dokonce se mu vrátilo i několik vzpomínek na chůzi za ostatky jeho matky – princezny Diany. Za její rakví šel tehdy společně se svým mladším bratrem Harrym, když mu bylo patnáct let.

Královna byla babičkou všech

Přítomná žena měla stejně jako princ slzy v očích. „Neplačte, nebo začnu taky,“ netajil se William svými pocity. Dalším přítomným 40letý následník trůnu vzkázal, že královna byla „babičkou všech“ – tedy ne pouze jeho a jeho příbuzných. Podotkl, že jeho nejstarší syn – princ George – už v devíti letech chápe, že královna zemřela.

Sedmiletá princezna Charlotte a čtyřletý princ Louis, však odchod své prababičky chápou mnohem méně. S lidmi hovořila i Catherine, princezna z Walesu. Stejně jako její manžel byla plná emocí. „Řekla, že nemůže uvěřit, kolik přání a květin zde je. Také mi ale řekla, že si nemůže všechny vzkazy přečíst, jinak by se rozplakala,“ uvedla žena, s níž princezna mluvila. Pár přítomným však nejčastěji opakoval, že podpora, kterou jim veřejnost prokazuje, pro ně znamená nejvíce.

Tagy: