Karel III. se zúčastní velikonoční bohoslužby. Uklidňující signál o jeho zdraví, míní veřejnost

Britský král Karel III. dorazí na nedělní velikonoční bohoslužbu. Bude to nejvýznamnější vystoupení od doby, kdy mu byla diagnostikována rakovina. Po jeho boku se objeví i další členové rodiny, včetně královny Camilly. Veřejnost může jeho vystoupení vnímat jako uklidňující signál o králově zdravotním stavu, píše web CNN.

Velikonoční bohoslužba je tradiční akcí, které se britská královská rodina pravidelně účastní. Podle CNN je pevnou součástí nabitého kalendáře. A ani ta letošní není výjimkou. Uskuteční se v kapli svatého Jiří v areálu hradu Windsor.

ČTĚTE TAKÉ: Co čeká princeznu Kate? Léčba je náročná, může se stát vzorem pro ostatní

Podle posledních informací by se jí měl zúčastnit i král Karel III. s manželkou Camillou. Dosud se 75letý panovník řídil radami lékařů a své povinnosti odložil. Bohoslužbu ovšem nevynechá. Britové očekávají, že účast členů královské rodiny bude rozhodně nižší než obvykle.

Chybět bude princezna Kate, které byla také diagnostikována rakovina. Patrně nedorazí ani její manžel princ William a ani děti George, Charlotte a Louis. Po oznámení princezniny nemoci požádala rodina veřejnost o respektování soukromí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate slova o rakovině volila sama. S Williamem odpověděli na vzkazy veřejnosti

Tagy: