Maminka Kateřina prohrála ve 41 letech boj s rakovinou. Přátelé prosí o pomoc pro její synky

Celé tři roky Kateřina bojovala s rakovinou prsu. Aby mohla být se svými dvěma syny a manželem co nejdéle, podstupovala nejrůznější léčebné procedury. Bohužel, svůj boj ve 41 letech prohrála. Přátelé nyní prosí o pomoc pro pozůstalé. Založili sbírku, která by jim mohla ulevit v těžké životní situaci.

Před třemi lety se Kateřině změnil život. V prsu si nahmatala bulku a po návštěvě lékaře si vyslechla špatnou zprávu: jednalo se o rakovinový nádor. Maminka dvou usměvavých chlapců nezahálela a hned podstoupila léčbu.

Absolvovala chemoterapie, ozařování, operace. Sama hledala i další možnosti léčby, aby mohla být svým synům co nejdéle oporou. Vyzkoušela byliny, tinktury, houby, čínskou medicínu, změnila své stravování, navštívila léčitele i šamana. Stále bojovala a nevzdávala se.

A i v době, kdy sváděla boj se zákeřnou nemocí, pomáhala ostatním. Měla chuť a sílu vytvořit projekt Pramen tvořivosti, který podpořil mnoho umělců, především žen, v jejich tvorbě a uměleckém růstu. Sama měla velké umělecké nadání a cítění.

Přátelé prosí o pomoc

Laskavá, pozitivní a inspirativní žena, která byla vždy ochotna pomoci, však svůj boj s rakovinou ve 41 letech prohrála. Přátelé i rodina budou navždy vzpomínat na její zářivý úsměv a bojovného ducha. Přesto se nyní její nejbližší – sedmiletý syn Matyášek, pětiletý Jeníček a manžel Honza – potýkají s velice nelehkou situací.

Přátelé se proto rozhodli na stránkách Donio založit sbírku, která by mohla rodině pomoci. Vybrané finance manžel použije na úhradu různých finančních nákladů spojených s úmrtím jeho milované ženy, na běžný chod domácnosti a péči o dva syny. Stejně tak budou dary využity na poplatky spojené s bydlením a zařizováním domova po stěhování.

Pokud se vybere větší obnos peněz, Honza je využije jako rezervu pro další vzdělávání chlapců do budoucna. Matyášek chodí do první třídy a už nyní je velmi talentovaným žákem, který domů nosí samé jedničky.

Tagy: