Kravskou moč piju každý den. Proto nemám koronavirus, hlásá indická poslankyně

Kravská moč chrání před plicními infekcemi a může také zabránit nemoci COVID-19. Alespoň to tvrdí indická poslankyně Pragya Singh Thakurová z Bhopálu. Video s její „babskou radou“ se rychle rozšířilo po sociálních sítích, píše web Scroll.in.

„Když pijeme moč indických krav, snižujeme tak infekci v plicích. Piju ji každý den. Proto také nyní nemám koronavirus,“ uvedla na shromáždění poslankyně, píše Scroll.in.

Indie v současnosti patří mezi koronavirem nejpostiženější státy světa. Někteří tak zkouší všemožné způsoby, jak se před nákazou ochránit. Svá těla už například pokrývali i kravským trusem. Krávy totiž mnoho Indů považuje za posvátné, a tudíž věří, že jejich výměšky je před koronavirem zachrání.

S vyjádřením ale Thakurová přišla ve chvíli, kdy Indická lékařská asociace jasně uvedla, že neexistují žádné vědecké důkazy, které by prokázaly, že kravský trus nebo moč pomáhají při léčbě či prevenci COVID-19.

„Není tu žádný konkrétní vědecký důkaz o tom, že kravský trus nebo moč podporují imunitu proti COVID-19. Argument je založený čistě na domněnce,“ citoval doktora J. A. Jayalala, národního prezidenta Indické lékařské asociace, web The Wire.

Tagy: