Každý má právo si dát pivo. Majitel nechápe nařízení a otevřel bar v Uherském Brodě

Bar Restart v Uherském Brodě v sobotu odpoledne otevřel navzdory vládním nařízením

Restaurace v Uherském Brodě otevřela. Jaká je na místě situace sleduje reportér CNN Prima NEWS Robert Heč

Podnik Šeberák v pražských Kunraticích není jedinou rebelující hospodou v České republice. V sobotu odpoledne na protest proti vládním opatřením otevřel také bar v Uherském Brodě, který podle majitele nyní slouží jako agitační centrum.

Policisté dorazili během soboty do baru Restart v Uherském Brodě, který otevřel kolem půl třetí odpoledne, hned dvakrát. Napřed chtěli po majiteli pouze vysvětlení, proč je podnik otevřený, podruhé už sepsali jména všech hostů, kteří v tu chvíli byli uvnitř baru.

Majitel zařízení si nepřál, aby štáb CNN Prima NEWS natáčel uvnitř podniku. Poté řekl, že v České republice panuje „covidová hysterie“. Nesouhlasí s omezováním svobody podnikání s odvoláním na Listinu práv a svobod a nechce se řídit vládními nařízeními. Každý by jeho slovy měl mít právo zajít na pivo či drink.

Bar má podle vedoucího Tomáše Weintritta nyní sloužit jako agitační centrum pro založení politické strany Občanský odpor. V petici se zatím podle reportéra CNN Prima NEWS nacházely pouze čtyři podpisy.

Tagy: