Měl zbít Ukrajinky v Plasích, vazba muže zaskočila. Co jsme to za blbý národ, píše Novotný

Muž, který v Plasích zbil dvě Ukrajinky, skončil ve vazbě.

Kdo je agresor, který zbil Ukrajinky v Plasích

Muž, který měl v Plasích na Plzeňsku zbít dvě Ukrajinky, skončil ve vazbě. Podle soudu hrozilo, že by mohl ovlivňovat své spolupachatele, které policisté zatím nevypátrali. Podle informací Krimi zpráv měl údajný agresor do doby, než cizinky napadl, čistý trestní rejstřík a provozoval pouťovou atrakci.

Spoutaný 48letý Zdeněk H. dorazil do budovy soudu v doprovodu policistů. Celou dobu si zakrýval obličej tričkem. Zhruba za hodinu a půl bylo jasno – soudkyně obviněného poslala do vazby. Šlo o takzvanou vazbu koluzní, to aby neovlivňoval nevyslechnuté svědky a také další spolupachatele.

ČTĚTE TAKÉ: Roztrhl jí halenku, pak zbil i mě. Jedna z Ukrajinek po útoku na Plzeňsku musela na operaci

„Je zřejmé, že se na trestné činnosti mohlo podílet více osob, nicméně zatím doposud nebyly ustanoveny,“ uvedla pro média předsedkyně senátu Okresního soudu Plzeň-sever Zuzana Sperková. Podle ní rozhodnutí soudu obviněného zaskočilo, prý nečekal, že jeho jednání bude mít takové následky. S novináři Zdeněk H. i jeho advokát odmítli hovořit.

Na slova obviněného zareagoval na sociální síti X například starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). „Co jsme to za blbý národ, když plnoletý člen našeho společenství — vybavený občanským průkazem — na ulici dobije dvě náhodné kolemjdoucí a je následně udiven, že jej za to Česká republika posílá do vazby?“

Redakci Krimi zpráv se podařilo zjistit, že muž nepochází z Plzně, a ne náhodou se s Ukrajinkami setkal v místech, kde se konala pouť. Má totiž jednu z atrakcí provozovat. Předtím, než zaútočil na ženy, šlo o bezúhonného člověka s čistým trestním rejstříkem.

Obviněný z budovy soudu v doprovodu policejní eskorty putoval rovnou do vazby, a právě tam si počká i na začátek soudního líčení. Za ublížení na zdraví muži hrozí až pět let vězení. Podle redakcí osloveného advokáta v podobných případech lidé s podmínkou většinou nevyváznou. „Naprosto reálné je, že budou odsouzeni na nepodmíněný trest odnětí svobody,“ sdělil advokát Petr Ptáček pro CNN Prima NEWS.

Tagy: