Kdo si odnese miliony? V pořadu CNN Prima Gaming rozebereme letošní esportové favority

Společně s mrazivým jarem přišla také nová turnajová sezóna ve střílečce Counter-Strike: Global Offensive. České esportové špičky se ovšem potýkají s velkými rošádami. I loňští šampioni se nevyhnuli personálním změnám, kdo tedy vypadá zkraje roku jako největší favorit? Nejen to bude téma nejnovějšího dílu pořadu CNN Prima Gaming. Relaci můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Největší domácí událost na poli esportu opět nabídne odměny přesahující hodnotu čtyř milionů korun. Celkem se uskuteční čtyři velká klání, některé přímo v prostorech pražské Vodafone PLAYzone Areny. Tradiční vrchol celého turnaje se pak uskuteční v Brně v rámci finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Jak ale moderátoři Michal Kabele a Jan Hrušovský upozorňují, ani loňští šampioni nemají zcela hladký start sezóny.

U esportu ještě chvíli zůstaneme. Právě ve Vodafone PLAYzone Areně na Chodově se totiž na konci března odehrál první mezinárodní zápas reprezentačních týmů Česka a Polska ve fotbalové hře FIFA – a to v předvečer kvalifikačního zápasu na Euro mezi těmito národy. Jak na opravdovém, tak i na virtuálním trávníku šlo o tuhý souboj, v obou případech ale vyšli Češi jako vítězové. Polští e-fotbalisté přitom patří ke světové špičce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český vojenský trenažer, který používají armády NATO. Podívejte se, jak vzniká a co dokáže

Po krátké pozvánce na čtvrteční koncert Kingdom Come: Deliverance se v tipech na hru ohřeje čerstvě vydaný český titul Crime Boss: Rockay City. Akční hra od brněnských vývojářů z Ingame Studios se chlubí hollywooskými hvězdami z 90. let, jako jsou Kim Basingerová, Danny Glover nebo legendární Chuck Norris. O tom, jak hra vznikla, odvysíláme reportáž v květnových dílech. Na recenzi titulu se ovšem můžete těšit velice brzy na webu CNN Prima NEWS.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy: