Kdo vymyslel vládní očkovací kampaň, byl šílenec. V televizi měl být Jágr, říká Vávra

Radovan Vávra, bývalý šéf Komerční banky

360° 12.11.2021

Investor Radovan Vávra v pořadu 360° na CNN Prima NEWS sepsul očkovací kampaň, kterou spustila vláda. Bývalý šéf Komerční banky ji považuje za otřesnou. Podle něj měl kabinet raději využít české ikony jako například Jaromíra Jágra. Kvůli kampani se teď lidé podle Vávry bojí otevírat dveře i pošťačce.

„Kampaň je úplně otřesná a špatná. Polovina důchodců si myslí, že takhle dopadnou, když dostanou covid. Jenom se vyděsí a neotevřou ani pošťačce,“ pustil se populární investor Vávra ostře do vládní kampaně, která využívá fotografie lidí na jednotce intenzivní péče.

„Ten, kdo tohle vymyslel, byl úplný šílenec a o marketingu nic neví,“ pokračoval Vávra, podle kterého se měli naopak v kampani objevit „krásní a vysmátí“ lidé, kteří by mnohem efektivněji motivovali ostatní k očkování.

„Povolal bych ikony tohoto národa. Měli tam být Jágrové a tito lidé. Každý den měli v televizi říkat: ‚Konečně tady tu vakcínu máme. Já jsem si to dal, dejte si to taky‘,“ myslí si exšéf Komerční banky.

„To, co tahle země předvedla za poslední dva roky v otázce covidu, je jedna chyba za druhou. Je mi z toho fakt zle,“ rozohnil se Vávra.

Podle něj se mělo Česko vydat cestou Portugalska. Vávra se domnívá, že spíše než vláda by zvládl pandemii kočírovat krizový manažer.

„S Portugalskem, Švédskem a Španělskem jsme projeli covidový boj 0:100. Cestou je povinné očkování,“ uzavřel Vávra.

Tagy: