Kdo zdědí majetek Ivany Trumpové? Exprezident USA v závěti zahrnut nebyl

Charita, přítelkyně, poslední exmanžel a děti – ti všichni budou dědit velký majetek, který zůstal po Ivaně Trumpové. Exmanželka bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, která zemřela loni v červenci, po sobě zanechala pozůstalost v hodnotě 34 milionů dolarů (skoro 744 milionů korun). Trump mezi dědice zahrnut nebyl, i když ho Ivana Trumpová přátelsky podporovala až do své smrti. Závěť sepsanou v roce 2019 zveřejnil newyorský soud a citoval z ní web Business Insider.

Součástí dědictví po Ivaně Trumpové je mimo jiné byt v centru Zlína, který mají dostat její děti – Donald junior, Eric a Ivanka – s podmínkou možnosti dožití Marie Zelníčkové (matky Trumpové) v tomto bytě, vyplývá ze závěti, kterou citoval web Business Insider.

Zelníčková žije v tuto chvíli v USA se svými vnoučaty. Byt ve Zlíně, v němž dlouhé roky žila, je teď prázdný. O nemovitost se starají známí rodiny. Přesto sousedé na Marii Zelníčkovou nezapomínají. Rádi by se s ní ještě někdy alespoň pozdravili. Nezapomněli ani na již zesnulého tatínka Ivany Trumpové – Miloše Zelníčka.

„Paní Zelníčková je úžasná dáma. Je spravedlivá, klidná a objektivní. Pan Zelníček byl dobrý, líbil se mi,“ zmínili sousedé. Podle Jarmily Trávníčkové – spolužačky Ivany Trumpové – to byl právě Miloš Zelníček, který svou dceru hnal k větší ctižádosti.

„Myslím, že tak v sedmé třídě s ní promluvil její tatínek, protože se do té doby flákala, ostatně jako my všichni. Sedmou, osmou i devátou třídu se učila i na záchodě,“ vzpomínala Trávníčková. Miloš Zelníček je pohřbený na Lesním hřbitově ve Zlíně. Na jeho poslední cestě ho doprovodil i zeť Donald Trump.

S pozdějším americkým prezidentem se Trumpová setkala již v roce 1976, když pracovala jako modelka. Svatba se konala o rok později. Do své rodné země se ale i s dětmi pravidelně vracela, především kvůli českým rodičům. „Ona o něj (Trumpa) ani nestála, ale on jí telefonoval. Snažil se ji ulovit,“ glosovala Trávníčková.

Sňatek Trumpových ukončil rozvod v roce 1992, a to po Trumpově románku s bývalou Miss Georgia Marlou Maplesovou. Trumpová se poté stala úspěšnou podnikatelkou. S někdejším prezidentem USA měla však až do své smrti velmi dobrý vztah. Přesto se v její závěti neobjevil.

Tagy: