Kdy se opět oteplí? Na Česko se valí další vlna tropických veder, varují meteorologové

Vedro v práci

Teploty v Česku by již brzy měly znovu přesahovat hranici 30 °C. Během týdne se obloha začne postupně vyjasňovat. Ve čtvrtek by pak teploty mohly dosahovat i 36 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V neděli bude zpočátku jasno až polojasno, během dne až oblačno a ojediněle přijdou přeháňky. Na východě by mělo být zataženo s deštěm, někdy i trvalejším. Srážky budou postupně od západu ustávat a oblačnost ubývat.

Nejvyšší teploty odhadují meteorologové z ČHMÚ v rozmezí 23 až 28 °C, na východě mezi 17 až 20 °C. V Beskydech, kde jsou očekávány vydatné srážky, kolem 14 °C. V noci by mělo být oblačno, přechodně zataženo a také ojediněle déšť nebo přeháňky. Na východě bude zpočátku polojasno až jasno. Nejnižší teploty budou mezi 17 až 13 °C, na severovýchodě až 10 °C.

V pondělí bude většinou oblačno, během dne místy přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru budou srážky i oblačnost ubývat. Nejvyšší teploty by měly dosáhnout 28 °C.

Z týdenní předpovědi ČHMÚ vyplývá, že by se mohlo během týden vyjasnit i výrazně oteplit. V úterý by mělo být polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 29 °C. Ve středu už bude polojasno až jasno. Nejvyšší denní teploty by mohly těsně přesahovat hranici 30 °C, na západě a severozápadě Čech bude až 33 °C.

Nejteplejším dnem v týdnu by měl být čtvrtek. Jasné až polojasné počasí by sice večer, a to především na západě, mohly vystřídat ojediněle přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty však dosáhnou 36 °C.

Tagy: