Kdyby na Hradě seděl Babiš, byli by tam větší ďáblíci, reagoval Havránek na Klausova slova

Poslanec Jiří Havránek (ODS) se ve vysílání CNN Prima NEWS částečně ohradil proti slovům bývalého prezidenta Václava Klause. Ten v pořadu 360° sdělil, že si občané kromě samotného prezidenta Petra Pavla zvolili i lidi kolem něj, které označil za „neandílky“ a má k nim výhrady. Podle Havránka by však na Hradě byli větší „ďáblíci“, pokud by byl prezidentem zvolen expremiér Andrej Babiš (ANO).

„Zase tak moc bych se toho nebál,“ pronesl v reakci na slova Klause Havránek. Bývalý prezident v pořadu 360° na CNN Prima NEWS uvedl, že si občané kromě Pavla zvolili i jeho tým. „Je tam řada neandílků. Řada lidí, kteří jsou politicky velmi vyhranění a ve věcech sehráli nějakou roli a tahali za nitky,“ prohlásil. Konkrétní jména však sdělit nechtěl: „Myslím, že každý ví, kdo vedle něj stojí a kdo je v zákulisí.“

Havránek podotkl, že bude především důležité, jaké lidi si s sebou Pavel na Hrad vezme. „Klaus si jako ekonomického poradce vybral Jana Skopečka, mého kolegu ze Sněmovny. Pomohl mu vyrůst i politicky do fáze, kdy je dobrým představitelem Sněmovny a ekonomických tezí ODS,“ připomněl poslanec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATMění se prezident, ne režim. Pavel by měl ubrat a projevit pokoru, říká Klaus

Následně si lehce rýpl do neúspěšného prezidentského kandidáta z druhého kola Andreje Babiše (ANO). „Ďáblíci by tam (na Hradě) mohli být daleko větší, kdyby byl zvolen druhý kandidát,“ prohlásil. Doplnil, že se týmu Pavla nebojí. Zároveň kvitoval dosavadní kroky budoucí hlavy státu.

„Je naprosto správné, že už nyní jedná s čelními představiteli Česka, a to nejen s ústavními činiteli, ale i dalšími zástupci institucí. Mnohé tyto věci jsou naprosto normální. Jen jsme zapomněli, že je správně, že se prezident setkává s představiteli státu,“ dodal Havránek.

Hostem vysílání byl také poslanec za hnutí ANO Patrik Nacher. Jak hodnotí setkávání Pavla s představiteli státu a jeho telefonáty do zahraničí? A jak se po volbách podle poslanců změní nálada ve Sněmovně? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: