Klánovický les pročesávají stovky policistů. Reportér z místa činu prozradil, po čem pátrají

Klánovice po dvojnásobné vraždě zavalil smutek a strach.

V Klánovickém lese pátrají stovky policistů

Do Klánovického lesa v úterý ráno vyrazilo na 250 policistů, včetně detektivů, pořádkové jednotky, psovodů a také jízdní policie. Celý les je uzavřen, nikdo do něj nesmí, popsal reportér CNN Prima NEWS Jaroslav Kasnar z místa dění.

Policisté v úterý ráno sdíleli na sociální síti X záběry z Klánovic. Podle reportéra CNN Prima NEWS Jaroslava Kasnara je na místě až 250 policistů, pořádková jednotka, detektivové a také psovodi. „Les je uzavřený, nikdo do něj nesmí. Mluvčí policie Jan Rybanský uvedl, že na místě pátrají po čemkoliv, co by mělo s případem souvislost,“ popsal Kasnar.

K TÉMATU: Pohnutá minulost Klánovického lesa. Byl domovem lapků, posloužil i jako úkryt zločinců

Místní lidé jsou podle něj rozdělení na dva tábory. „Někteří říkají, že se nebojí, ale jiní mají strach a lesu se vyhýbají. Je to pro ně nepříjemná situace a policejní akce na klidu nepřidá,“ popsal reportér z místa dění.

Klánovice se podle starostky Aleny Kolovrátkové snaží policii poskytnout maximální součinnost. Vedení městské části čelí nyní velkému množství dotazů od veřejnosti i od novinářů. „Vzhledem k tomu, o jak tragický čin se jedná, tak to samozřejmě ovlivnilo atmosféru v naší městské části,“ řekla Kolovrátková. Lidé podle ní nicméně v minulých dnech do lesa stále chodili na procházky. „Ta situace ale samozřejmě na naše občany dopadla,“ dodala starostka.

Policisté nalezli v pátek odpoledne v Klánovickém lese dva mrtvé, 32letého muže a teprve dvouměsíční dívku, poté, co dostala od svědkyně hlášení o střelbě. „Objasnění této dvojnásobné vraždy je naší prioritou. Na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů, kteří byli posílení i o kolegy z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia,“ uvedla policie na síti X. Nyní obsáhle a detailně vyhodnocuje všechny zajištěné stopy, což je časově náročné, dodala.

Další podrobnosti policie sdělovat nebude. „Právo na poskytování informací v případu dvojnásobné vraždy si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze, proto již nejsme oprávněni k věci poskytovat další informace,“ uvedli policisté na sociální síti X. Mluvčí zastupitelství Aleš Cimbala upřesnil, že přípravné řízení je ze zákona neveřejné. „Není tedy možné popisovat obsah jednotlivých provedených či prováděných úkonů a sdělovat průběžné informace, které policejní orgán na základě provedení těchto úkonů zjistí. Lze však uvést, že se policejní orgán věcí nadále velmi intenzivně zabývá, provádí všechny potřebné úkony, aby v rámci přípravného řízení zjistil co nejvíce informací a podrobností týkajících se skutkového děje a také osoby, která se daného jednání mohla dopustit,“ popsal Cimbala.

Tagy: