Klaus Babišovi s Prymulou: Opatření jsou přestřelená a nesmyslná, nestrašte lidi

Václav Klaus

Václav Klaus kritizuje vystoupení Babiše a Prymuly

Situace je nesmírně vážná. To ale neznamená, že strašení a vyhrožování občanům je jejím řešením. Podle prohlášení Institutu Václava Klause Andrej Babiš a Roman Prymula na páteční tiskové konferenci nepředvedli nic jiného než rezignaci na seriózní přístup a na poskytování pravdivých informací veřejnosti. Blíže se exprezident k danému tématu vyjádří v dnešních 360°.

Nestrašme se. Nepoužívejme výroky typu, že u nás nastal exponenciální růst počtu nakažených. To jen prozrazuje nedostatečnou znalost jednoduché matematiky, uvedl Institut Václava Klause v tiskovém prohlášení, které podepsal vedle samotného exprezidenta také Jiří Weigl a Ladislav Jakl. Klaus a jeho spolupracovníci tak reagovali na páteční tiskovou konferenci předsedy vlády Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Romana Prymuly.

Podle Klause počet nakažených exponenciálně neroste. „Zjevná nesmyslnost, přestřelenost a nadsazenost některých přijatých a zejména navrhovaných opatření prozrazuje absenci racionálního přístupu,“ stojí dále v dokumentu, který má redakce CNN Prima NEWS k dispozici. Klaus a spol. jsou přesvědčeni, že takový postup vlády jen zesiluje nedůvěru občanů k jejím krokům.

Vzniká bludný kruh

Nebezpečné jsou podle bývalého českého prezidenta výroky o možném lockdownu, které zazněly z úst předsedy vlády. „Mají v okamžiku jejich vyslovení obrovské ekonomické náklady. Zásadním způsobem už dnes podvazují veškerou ekonomickou aktivitu. Vzniká bludný kruh, který bude obtížné opustit,“ uzavírají Klaus, Weigl a Jakl společné prohlášení.

Někdejší prezident České republiky se k danému tématu vyjádří rovněž v pátečním vysílání pořadu 360° na televizní stanici CNN Pima NEWS. Začínáme už ve 20:15.

Tagy: