Klaus: Budu volit ty, kteří se vzpírají beznadějnému sesunu doleva a do „pirátství“

Bývalý prezident Václav Klaus

360° 4.10.2021

Koho bude v letošních volbách do Poslanecké sněmovny volit bývalý prezident Václav Klaus? Ty, kteří se vzpírají našemu beznadějnému sesunu doleva a do „pirátství“, prohlásil v pořadu 360° televize CNN Prima NEWS. Podle něj tento „sesun“ trvá už desetiletí.

„Každý se mě ptá, koho budu volit, ale to je blbá otázka. Ptejte se, co budu volit. V tom mám dávno jasno. Budu volit toho, kdo se trochu odvažuje vzpírat zoufalému a beznadějnému sesunu doleva a k pirátství, který u nás probíhá,“ uvedl Václav Klaus v pořadu CNN Prima NEWS.

Podle něj tento „sesun“ trvá už desetiletí. „Méně covidu, ale více covidismu jako ideologie tomu daly akceleraci. Hloupá epidemie byla zesílena hloupými rozhodnutími státu,“ vysvětlil s tím, že se mění podstata západní civilizace.

„Proto sesun, jsme na šikmé ploše. Když sleduji kampaň, sesunu se nikdo nebrání, jsou to jen jedinci. Jsou strany, které se odmítají podřídit diktátu covidismu. Jsou strany, které vnímají obrovský posun k zelenosti. Vidím jedince, kteří se brání genderovým nesmyslům. Velké politické strany se ale těmto tématům nevěnují,“ kritizoval. Podle něj mají strach, že by na těchto tématech ztrácely voliče.

Podle exprezidenta má západní společnost nakročeno ke světu bez demokracie, svobody a pravdy. „A brání se méně, než jsem čekal. Bude to svět manipulace a neosobních mechanismů,“ varoval.

Klausovy sympatie má SPD a Trikolora

Klaus také v pořadu CNN Prima NEWS prohlásil, že Evropská unie je tragický omyl evropského vývoje. Zároveň vyjádřil sympatie SPD a Trikoloře. „Ze smysluplných stran vystupuje proti unii SPD a Trikolora, zejména tedy Svobodní. Kdyby můj syn nadále vedl Trikoloru, vesele bych se ke straně přihlašoval, teď je to sporné,“ podotkl. Už v lednu před odchodem svého syna z politiky přitom exprezident vystoupil na demonstraci na Staroměstském náměstí, kterou svolával předseda Svobodných Libor Vondráček.

Někdejší prezident v pořadu kritizoval i předvolební kampaně. Podle něj je téma Antibabiš únikem od vážné politiky. „Vidím malou analýzu skutečné politiky jeho vlády a osoby. Tady se na něj ječí jako na osobu,“ nelíbí se mu.

Kauza Pandora Papers, v rámci níž si premiér Andrej Babiš měl prostřednictvím offshorové firmy a daňových rájů nakoupit několik nemovitostí ve Francii včetně zámku, je podle Klause „účelová hra, vytažená z kapsy a dlouho připravovaná“.

Tagy:
politika Andrej Babiš CNN Prima NEWS Evropská unie Piráti Václav Klaus SPD Trikolóra exprezident Libor Vondráček Svobodní Strana svobodných občanů 360° pandora papers Pandora Papers Poslanecká sněmovna ČR pirátství