Klobása za 135 korun? Nejdražší, jakou jsem kdy jedl. Země živitelka podražila

I na akci Země živitelka nabízené zboží podražilo.

Země živitelka podražila

Vyšší ceny se nevyhnuly ani nejvýznamnější zemědělské akci v Česku. Slavná Země živitelka odstartovala ve čtvrtek v Českých Budějovicích. A právě tam se mimo jiné nabízí klobása za 135 korun.

Rok co rok projdou koncem léta branou českobudějovického výstaviště desetitisíce lidí. „Říkalo se, že Země živitelka byla výkladní skříň, kdy se dlouhou dobu na pultech zboží zadržovalo ve skladech a potom se pustilo až na tuto akci,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí výstaviště Michaela Čeňková.

I dnes vystavovatelé představují novinky. A i tady zboží na stáncích podražilo. Právě růst cen nevynechal ve svém projevu ani český premiér. „Hlavní téma, kterému se chci věnovat, jsou vysoké ceny potravin. Všichni víte, že je to problém, který lidé trápí,“ sdělil Petr Fiala (ODS).

ČTĚTE TAKÉ: Extrém nad extrém, říká farmář. Samosběr vedl u Vojnic ke kolapsu dopravy, může za to cena

Někteří ceny řešili i na místě. U občerstvení se leckomu protočily panenky. „Ceny jsou astronomické. Syn si dal smažák a chtěli za něj 409 korun, to odrazuje... Pak jsme přišli na to, že ho natáhli o 170 korun,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS jeden návštěvníků. „Jsme spokojení s květinami, není nějak moc předraženo, ani jídlo, na dnešní poměry se to dá. Jinak jsme dneska utratili tak tři tisíce,“ svěřila se oslovená žena.

Jiný návštěvník přiznal, že si dal „klobásku za 135 korun“. „Nejdražší klobása, kterou jsem kdy jedl, ale bohužel, taková je doba,“ doplnil. Víno, sýry, klobásy, trdelník zde stojí od šedesáti korun do stovky. Země živitelka potrvá na výstavišti v Českých Budějovicích do úterý 29. srpna.

Tagy: