Klukovina, byl jsem opilý. Grznár lituje výzev k válce v Česku, stále mu hrozí vězení

kulturista Filip Grznár

Filip Grznár k videu o válce

Kontroverzní kulturista, fitness trenér, youtuber a MMA zápasník Filip Grznár ve videích publikovaných na sociálních sítích vybízel k válce v České republice. Po pár dnech uvedl, že svého činu lituje. Podle něj šlo o recesi.

„Těším se, až v České republice vypukne válka,“ pořvával kulturista v jednom z videí, které před pár dny zveřejnil. „Má to jednu velkou výhodu, ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jak vzteklý. To se mi líbí, to je sen,“ pokračoval Grznár.

Kulturista byl údajně pod vlivem alkoholu a když se probudil z deliria, vše smazal. Videa ale někdo uložil a poslal policii. Kulturistovi tak hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi, jelikož jeho chování naplňuje skutkovou podstatu trestného činu dle paragrafu 407 trestního zákoníku o podněcování útočné války.

Grznár prý svého činu lituje a podle něj šlo o nedorozumění. „Byla to vyloženě klukovina, s kamarádem jsme se opili a z hloupé recese jsem natočil dvě videa. Nic z toho jsem nemyslel vážně,“ sdělil Grznár.

Případem se ale již zabývají plzeňští kriminalisté. „V souvislosti s probíhajícím trestním řízením nebudeme k věci sdělovat žádné bližší informace,“ uvedl policejní mluvčí Josef Vítek.

Podle advokáta Miloslava Jančíka by kulturista mohl vyváznout jen s podmínkou. „Video je extrémně hloupé a provokativní. Podle mě nebylo myšleno tak úplně vážně, aby mohlo mít takové důsledky,“ sdělil advokát.

Tagy: