Chci válku u nás. Můžete zabíjet a to je prostě dobré, vypustil z úst kulturista Grznár

Filip Grznár provokuje tradičně a dlouhé roky. Tentokrát to ale přehnal.

Chci, aby v České republice byla válka, chci válku, ku*do, protože můžeš kohokoli zabít, řekl mimo jiné kontroverzní kulturista, fitness trenér, youtuber a MMA zápasník Filip Grznár ve videu publikovaném na sociálních sítích. A tím se dostal do hledáčku kriminalistů.

Na extrémních a sprostých hláškách především z prostředí posilovny si Grznár vybudoval kariéru, respektive se skrze ně stal slavným a vyhledávaným trenérem. Jeden čas pomáhal s nabíráním kondice i Tomiu Okamurovi, šéfovi hnutí SPD.

Tentokrát to ale Grznár se specifickými prohlášeními přehnal. Nešlo o žádné pro něj typické věty týkající se posilování typu: „Prostě je jiná doba. Nikdo už nechce být velký, všichni chtějí být jenom teplí.“ Na Instagramu totiž zveřejnil sérii videí ze svého auta s úplně jiným tématem. „Těším se, až v České republice vypukne válka,“ spustil kulturista v kontextu dění na Ukrajině.

„Má to jednu velkou výhodu, ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jak vzteklý. To se mi líbí, to je sen. Přežijí jen ti nesilnější. Chci, aby u nás byla válka. Chci, ať Rusko – nebo kdokoliv jiný – přijde na nás, ty v*ole. Všechno mám totálně v p*či. Jenom, když máš v p*či, tak v dnešní době můžeš uspět. Je mi u p*dele, jestli to zasáhne rodinu. Chci válku, kun*o,“ pokračoval Grznár v klasickém vulgárním stylu.

Posléze zmínil, že „válka je prakticky jediná svoboda“ a „zároveň víš, že můžeš kdykoliv kohokoliv zabít“, což je Grznárovou optikou „prostě dobré“.

Veřejně známou osobu už pro její postoj vyšetřují kriminalisté zaměřující se na extrémisty, informoval web Krimi Plzeň. Mluvčí policie ale zatím odmítla sdělit podrobnosti, každopádně Grznárovi hrozí až 10 let za mřížemi. Naplňuje totiž skutkovou podstatu trestného činu dle paragrafu 407 trestního zákoníku Podněcování útočné války.

Tagy: