Kněz, který při sexuálních hrátkách amputoval muži varle, byl postaven mimo službu

Pokračování uřízlého varlete

Želivští premonstráti postavili mimo službu kněze z Vysočiny, který údajně při sexuálních hrátkách amputoval svému milenci varle bez jakékoliv anestezie. Vyšetřování neobvyklého případu i nadále pokračuje. 35letému muži podle kriminalistů hrozí až osmileté vězení.

K incidentu došlo loni v západočeském Chebu. Na bizarní případ upozornila karlovarská nemocnice poté, co musela ošetřit pacienta s hnisající ránou. Muž lékařům sdělil, že mu zranění způsobil mladý kněz z Vysočiny. Toho pak obvinila policie.

„35letého muže jsme obvinili ze spáchání zločinu neoprávněného odebrání tkání a orgánů,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Podle informací CNN Prima NEWS se oba muži seznámili na internetu v komunitě vyznavačů extrémního sadismu.

Poraněný muž policistům řekl, že se s knězem domluvili na určité formě piercingu. Úprava pohlavních orgánů se ale zřejmě vymkla kontrole. Kněz měl naopak tvrdit, že se na amputaci domluvili.

Soudce obviněného vikáře do vazby neposlal. Církev se za něj totiž zaručila. „Ve spolupráci s orgány, které případ vyšetřují, jsme nabídli, že se zaručíme za našeho spolubratra v tom smyslu, že bude spolupracovat s vyšetřovateli pod dohledem přiděleného probačního úředníka a povede řádný život,“ potvrdil kněz Tadeáš Róbert Spišák.

Želivští premonstráti se nyní ale rozhodli, že obviněného vikáře dočasně postaví mimo kněžskou službu. Odvolali ho také ze všech funkcí, které v rámci církve vykonával. Rovněž ve svém prohlášení uvedli, že ho nyní čeká řada odborných vyšetření. Pokud se vina u soudu prokáže, hrozí mu až osmileté vězení.

Do postavení mimo službu kněz dál vedl bohoslužby. To některé věřící pobuřovalo.

Tagy: