Kojenci způsobil pěticentimetrovou trhlinu lebky. Otce poslal soud do vězení na 12 let

Okresní soud v Chomutově

12 let za pokus o vraždu miminka

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal v úterý na 12 let do vězení Michala K. z Chomutovska. Podle verdiktu surově napadl svou teprve tříměsíční dcerku a způsobil jí pěticentimetrovou trhlinu lebky.

Incident se stal před dvěma lety v srpnu. Muž přišel z odpolední směny domů. Tříměsíční dcerka podle obžaloby plakala, matka u ní nebyla a péče tak byla na něm.

ČTĚTE TAKÉ: „Nejdokonalejší ženu“ z Playboye brutálně zbil přítel. Nahá před ním utíkala z hotelu

„Svou dcerku udeřil pěstí nebo hranou ruky do hlavy. U obžalovaného došlo k nastřádání afektů a k jejich uvolnění. Jednání vůči poškozené bylo hrubé a neadekvátní vůči jejímu věku,“ uvedla v rozsudku soudkyně Tereza Nagy.

Podle státní zástupkyně se v muži nahromadila frustrace. „Pan obžalovaný si ji vybil na dceři. Plakala, nechtěla usnout a on tak použil fyzické násilí proti hlavě tříměsíčního dítěte,“ řekla.

On sám vinu odmítá a tvrdí, že dcerka zřejmě spadla z postele. „Nevíme, jak ke zranění došlo, ani kdo zranění způsobil. To mohla způsobit matka nebo někdo jiný,“ sdělil v závěrečné řeči obhájce Jiří Pašek.

Soud naopak případ kvalifikoval jako pokus o vraždu s nepřímým úmyslem. „Po papání jsem jí dal odkrknout a jelikož mi v postýlce plakala, tak jsem si ji vzal k sobě a uspal jsem ji na nohách. Vím, že jsem byl po odpolední a nevím, jakým způsobem jsem usnul a nevím, jak se stal zbytek. Jenom mě vzbudil pláč a malá byla na zemi,“ vypověděl již dříve před soudem Michal K.

Z dvanáctiletého trestu byl v úterý překvapený. „Je to pěkně nefér, to, co bylo řečeno, nebyla pravda. Nikdy bych to svým dětem neudělal, miluji je nade vše na světě,“ řekl muž, který se proti verdiktu na místě odvolal. Rozsudek tak není pravomocný a případ projedná Vrchní soud v Praze.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Soud v Plzni osvobodil muže obžalovaného z vraždy. Jsem v šoku, řekla dcera oběti

Tagy: