Černá vdova Miroslava Kukačková si objednala smrt svého pátého muže. Vrahy ale potkala smůla

Když si Otto Kukačka podal inzerát, že hledá spřízněnou duši, netušil, v jakém slova smyslu pro něj byla skutečně osudová. Ozvala se mu totiž tehdy sedmašedesátiletá Miroslava. Žena, která už za sebou měla čtyři sňatky a které víc než o milostný vztah šlo o majetek. Po odsouzení za objednávku vraždy se stala nejstarší doživotně vězněnou ženou českých věznic. Ve svých 80 letech pak za mřížemi zemřela. Příběh redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

„Hledám pracovitou českou ženu za účelem sňatku,“ zněl inzerát, který v roce 1995 podal v bavorských novinách Otto Kukačka. Tehdy devadesátiletý emigrant se v Německu stal úspěšným podnikatelem a o peníze neměl nouzi. Tížila ho ale samota. I přesto, že příbuzných měl dost, toužil po ženě, se kterou by mohl bok po boku strávit poslední roky svého života. Tehdy pětašedesátiletá kuchařka Miroslava zareagovala okamžitě. Inzerát ji zaujal a stejně tak dopisy, kterými ji starší muž měsíce zásoboval. I proto nakonec svolila k tomu, že vyrazí z Čech do sousedního Bavorska a k Ottovi se nastěhuje.

ČTĚTE TAKÉ: Nelíbil se jí dceřin přítel, skončila s nožem v krku. Pár z Chomutova tělo ukryl u garáží

Láska až za hrob

Pro Miroslavu to přitom nebyl zdaleka první sňatek. Když ji Otto Kukačka požádal o ruku a ona souhlasila, bylo to už její páté „ano“. Během života prostřídala mladší i starší partnery, s žádným ale nevydržela příliš dlouho.

Zvlášť závažné zločiny

Seriál CNN Prima NEWS, ve kterém reportér Václav Janata čtenářům představuje největší kriminální kauzy posledních desetiletí v Česku.

„Měla jsem na chlapy smůlu. Nikdy jsem nepotkala toho pravého,“ svěřila se v jednom z rozhovorů v době, kdy už si odpykávala svůj trest. Jeden z jejích partnerů byl například o šestadvacet let mladší. Jiný zase o mnoho starší. Ani s jedním z nich ale nezůstala déle než pár let. Když Otto Kukačka přišel s nečekaným svatebním darem v podobě přepsání veškerého majetku ve své závěti právě na Miroslavu, vypadalo to ale jako láska až do konce života.

Byla. Bohužel pro Otta ale netrvala příliš dlouho. Miroslava totiž začala toužit po jeho majetku. Dobře ale věděla, že svým pátým rozvodem v řadě nezíská ani korunu. Kromě změny závěti totiž nechal Otto Kukačka také sepsat předmanželskou smlouvu. Novopečená paní Kukačková by tak odešla pouze s jednou taškou, s kterou do bavorského Aldersbachu za svým ženichem přicestovala. Roky ubíhaly a německý stařík byl stále vitální. To začalo Miroslavu přivádět k myšlence, že se ho bude muset zbavit jinak.

Najala si vrahy z Chomutova

Najala proto dvojici Romů z Chomutova, kteří měli Otto Kukačku zavraždit. Za 40 tisíc korun jí slíbili, že seniora uškrtí a zbaví se i těla. Pokud by manžel zmizel, Kukačková by dědila všechen jeho majetek.

Jenže vrazi udělali chybu. Odjeli sice do Německa a muže podle předchozí domluvy uškrtili, když ale chtěli z místa činu zmizet, zradilo je seniorovo auto. Dvojice mrtvého muže uložila do kufru vozu a chtěla nehybné tělo převézt na jiné místo. Avšak startér odmítl spolupracovat. Dvojice vrahů proto musela vymyslet nový plán.

Když vůz nenastartoval, nechali pachatelé tělo v kufru a napadlo je, že zahladí stopy. Romové se tehdy vrátili do bytu seniora a pomalovali zdi hákovými kříži. Věřili, že díky tomu se policejní vyšetřování rozhodně nebude ubírat směrem do severočeské vyloučené lokality. Němečtí policisté, kteří případ tehdy vyšetřovali, je ale stejně nakonec dopadli. A získali i důkazy o spojení vrahů a manželky Otto Kukačky.

Německý soud, české vězení

Miroslava Kukačková si od německé justice v roce 1998 vyslechla přísný trest. Ve vězení měla strávit zbytek svého života. Svou vinu nikdy nepřiznala. Alespoň v jednom přání ji však soudce nakonec vyhověl – požádala, aby mohla být vězněna v Česku.

Stala se nejstarší doživotně odsouzenou vězenkyní v Česku a na pár let i nejdéle vězněnou „doživoťačkou“. Několikrát žádala prezidenta o propuštění. Ve svých dopisech se odvolávala hlavně na chatrné zdraví. Prodělala tři infarkty, mozkovou příhodu a trpěla Alzheimerovou chorobou. Zemřela ve svých osmdesáti letech v opavské věznici v roce 2008. Svou vinu na vraždě pátého manžela Otto Kukačky nikdy nepřiznala.

MOHL VÁM UNIKNOUT VIDEOPODCAST HLASY ZLOČINU: Kdo nechal zabít nejmocnějšího českého mafiána? Policie prý vraha zná, důkazy ale chybí

Tagy:
peníze Německo zločin vražda vězení doživotí svatba Chomutov motiv Zvlášť závažné zločiny Miroslava Kukačková Otto Kukačka