Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma.
Gastro mi dalo hrozně moc, ale drink už si raději namíchám jen doma. Lidé by barům a modernímu pojetí drinků měli dávat větší šanci, česká scéna je daleko, říká mělnická rodačka Barbora Kulhánková z Brloh baru. Za barem byla jako doma – s úsměvem, lehkostí a jistotou spojuje lásku k dobrému pití s uměním naslouchat lidem. Pro mnohé štamgasty není jen mistryní koktejlů, ale i duší podniku, kde se každý večer rodí nové příběhy.
Poděkování Danu Brownovi: Black Angel’s Bar představuje koktejly inspirované jeho dílem
Americký spisovatel Dan Brown zasadil svůj nejnovější román Tajemství všech tajemství do Prahy a mezi dějiště příběhu zařadil i koktejlový bar Black Angel’s. Ten se v knize objevuje hned několikrát, jednou dokonce v pasáži, která významně ovlivní další děj. Bar se rozhodl autorovi poctu oplatit a připravil speciální menu se čtyřmi koktejly inspirovanými Brownovou tvorbou i konkrétními motivy z knihy.
Češi hazardují s „jedem“, třetina pije alkohol hned několikrát týdně. Jak si tiše ničí zdraví?
Češi jsou světovými premianty ve spotřebě alkoholu. Ze statistik vyplývá, že ročně každý občan, včetně kojenců a seniorů, v přepočtu vypije 160 litrů alkoholických nápojů. Nejnovější průzkum společnosti Behavio pro think tank Ministr zdraví navíc odhalil, že třetina Čechů se napije hned několikrát týdně. Častěji se pak jedná o muže. Zarážející je však fakt, že jen část uživatelů alkoholu si uvědomuje veškerá zdravotní rizika, která jsou s pitím spojena.
Kubáček: Stanjura je přítěží. Nebezpečný koktejl nepřekryje ani ministryně Decroix
Kvůli bitcoinové kauze by měl odstoupit i ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS), míní politolog Jan Kubáček. Podle něj je pro vládní koalici nyní přítěží. Pokud by setrval, může to ovlivnit výsledek podzimních voleb, řekl Kubáček v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. A překrýt problémy podle něj nedokáže ani Eva Decroix (ODS), která po Pavlu Blažkovi (ODS) převzala ministerstvo spravedlnosti.
Pražský The Monkey Bar posunul „opičí“ nabídku o level výš. Který kontinent si vyberete vy?
Je to sotva pár týdnů, co pražský The Monkey Bar představil nové tapas menu, které hosty bere na kulinářskou výpravu po čtyřech světadílech, na nichž žijí opice. Šéfkuchař Jakub Vyškovský tak následoval úspěšný koncept, kterého se již potřetí v řadě drží barový tým. Nejnovější „opičí“ koktejlová sestava, jež staví na odiv zajímavé ingredience daných kontinentů, bude mít oficiální premiéru 14. června na Světový den ginu.
Proslulý Hemingway Bar Prague vstupuje do nové éry. Mění adresu i koktejlové menu
Hemingway Bar Prague, podnik inspirovaný Ernestem Hemingwayem, patří mezi stálice na pražské barové scéně. Během své šestnáctileté historie se zapsal i do povědomí světové barmanské komunity, to když se dvakrát po sobě umístil v žebříčku The World's 50 Best Bars. Nyní proslulý koktejlový bar začíná psát další kapitolu – z původních prostor se totiž stěhuje na novou adresu v Opatovické ulici na Praze 1. V interiéru od studia Storytelling Architects představí nejen nové koktejlové menu, ale díky plnohodnotné kuchyni také několik do detailu vyladěných barových jídel.