Kolář: Česká vlajka s nápisem „Brusel“ je Vondrova chyba. Zneužívání MS politiky je folklór

Radost po rozhodujícím gólu Davida Pastrňáka Na MS v hokeji (26. 5. 2024)

K věci (148)

V diskuzích o hokejovém šampionátu v Praze se rozebírala i politika, řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS komentátor MF DNES Petr Kolář. Lídr eurokandidátky Spolu Alexandr Vondra podle něj udělal zbytečnou chybu, když se nechal vyfotit s českou vlajkou, která na sobě měla nápis Brusel. Podotkl také, že zneužívání sportovních výsledků v politickém kontextu je v Česku folklór.

Návštěvy politických představitelů na velkých sportovních akcích Kolář nevnímá jako problematické. „Mnoho z nich má konkrétní sporty opravdu rádo. A že se nezapomenou pochválit na sociálních sítích? Každý, kdo tam byl, si udělal fotku a vystavil ji na svůj profil,“ poznamenal s tím, že mnohá diskuzní fóra zaměřená na hokej se proměnila v hodnocení politiků na šampionátu.

K TÉMATU: Triumf Čechů pomůže ekonomice i Fialově vládě, tvrdí Kovanda. Úspěch prý spustí „endorfinovou vlnu“

Slova o hanobení vlajky v souvislosti s příspěvkem Vondry jsou podle komentátora přehnaná. „To by se potom museli takto řešit všechny případy, kdy si na ni někdo napíše svou obec,“ připomněl v pořadu K věci.

U Vondry to však vnímá jako zbytečnou a hloupou politickou chybu. „Hlásá, že vyráží do boje proti bruselským nesmyslům. Musí být dostatečně inteligentní, aby věděl, že i pro část jeho voličů je toto slovo jako červený hadr,“ řekl Kolář, podle nějž si lídr eurokandidátky nechal na sociálních sítích „vylít na hlavu kýbl splašků“.

„Tvrdit, že politici chodí na utkání kvůli zviditelnění, je pitomost,“ podotkl také. Reakce na vítězství české reprezentace od Michala Šmardy (SOCDEM) nebo Kateřiny Konečné (KSČM) se švédským hokejistou a Gripenem na obrázku považuje za úsměvné. „Jde už o folklór. Divím se, že si to někteří neodpustí,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Během finálové neděle byla hokejová horečka v Česku na vrcholu. Oblíbený obchodní řetězec zavřel

Tagy: