Kolář: Feriho návrat do politiky je nesmysl. Co by v ní dělal, šel by snad chránit ženy?

Komentátor Petr Kolář

Komentátoři o možnosti návratu Dominika Feriho do politiky

Že by se Dominik Feri po návratu z vězení vrátil do politiky, zpochybnili ve vysílání CNN Prima NEWS komentátoři Petr Kolář a Ondřej Leinert. Feri byl podle nich symbolem hodnotové politiky, jeho pověst se ale zhroutila.

„Myslím si, že je to Feriho politický konec,“ uvedl Leinert s odkazem na pondělní odvolávací soud, který rozhodl, že bývalý poslanec TOP 09 půjde za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění další na tři roky do vězení. „S takovým břemenem se do politiky jen těžko vrátí,“ dodal komentátor.

ČTĚTE TAKÉ: Rozsudek respektuji, vinu odmítám, řekl Feri po verdiktu. Exposlanec podá dovolání

Naději nevidí ani Kolář, podle kterého se nemá o celé záležitosti ani smysl bavit. „Co by říkal? Stoupl by si na billboardy s tím, že jde chránit ženy? To je naprostý nesmysl,“ zdůraznil.

Feriho prý ale svým způsobem lituje. Nikoliv kvůli trestu, který mu byl za spáchání činů udělen, ale kvůli tomu, co z něj udělali zkušenější kolegové. „Naložili mu toho hrozně moc a nechali ho v tom. Takže není divu, že se z toho osmnáctiletý kluk zbláznil,“ poznamenal Kolář s tím, že věděli, že Feri přitáhne segment mladých voličů.

„TOP 09 mu de facto vděčí za své přežití, protože to on jim donesl ty rozhodující hlasy, jinak by ze Sněmovny vypadli,“ dodal komentátor.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Feri mohl být ministr a TOP 09 mít 10 procent, míní Korecký. Připomněl jeho „kingovskou“ auru

Tagy: