Kolem Zemanovy hospitalizace se rozpoutala zbytečná hysterie, říká Fiala z SPD

Radim Fiala

PARTIE Terezie Tománkové 17.10.2021

Vyjádření předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) jsou hysterická a debaty o aktivaci článku 66 Ústavy ČR předčasné, okomentoval současnou politickou situaci poslanec Radim Fiala (SPD). Sám by sice ocenil jasnější komunikaci okolo hospitalizace prezidenta Miloše Zemana, nyní by nicméně ocenil, kdyby měla hlava státu klid na uzdravení, dodal v pořadu Partie Terezie Tománkové.

Fiala nevidí důvod, aby se nyní kvůli nejasnostem o Zemanově zdravotním stavu přistupovalo k ráznějším krokům. Někteří politici například vyzvali předsedu dolní komory Radka Vondráčka (ANO), aby odstoupil kvůli pochybnostem souvisejícím s jeho návštěvou prezidentova nemocničního pokoje. Situace se podle poslance SPD zbytečně vyhrotila.

„Jsem přesvědčen, že kancelář může být komunikativnější. Mohlo se předejít mnoha věcem, o kterých se spekulovalo. Cítím ale hysterii v době, kdy není nutná,“ sdělil ve vysílání CNN Prima NEWS.

Dodal ale, že v případě Vondráčka došlo k pochybení jak ze strany Kanceláře prezidenta republiky, tak ze strany týmu předsedy Sněmovny. „Kdyby mě prezident pozval, abych ho podpořil, tak bych tam také šel,“ uvedl s tím, že Vondráčkovi věří.

Obvinil také Senát, který podle něj svým záměrem přistoupit k aktivaci článku 66 Ústavy ČR akorát zvyšuje napětí okolo Zemanovy hospitalizace. Vyjádření předsedy horní komory Miloše Vystrčila označil za hysterické.

„Bojují s antizemanem a je třeba mu naložit. Nemyslím si, že se máme bavit o článku 66. Jsou u něj lékaři a rodina, kdyby byl problém, tak to rodina může říci lékaři. To, co Vystrčil řekl, že bychom se tím měli zabývat a aktivovat článek 66 – jsem proti tomu. Do 8. listopadu nám nic nehrozí, Miloš Zeman má čas se uzdravit,“ doplnil Fiala.

Tagy: