Sluníčko postupně vystřídá zatažená obloha, hrozí i noční mrazy. Kdy se oteplí?

Koncem týdne se v Česku výrazně oteplí. Denní teploty už se nebudou dostávat pod nulu, naopak by měly přesahovat hranici 5 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). S teplem ale paradoxně zmizí i sluníčko, které vystřídá oblačná až zatažená obloha. Meteorologové rovněž varují před nočními mrazy.

Počasí v České republice bude ovlivňovat okraj tlakové výše se středem nad severovýchodní a postupně nad východní Evropou. Ve středu bude jasno nebo skoro jasno, zpočátku na severovýchodě i zataženo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češi pomáhají v epicentru katastrofy i z domova. Pro zničené Turecko a Sýrii vznikly sbírky

Ráno se ojediněle objeví mrznoucí mlhy, a to zejména v Čechách. Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMŮ budou pohybovat mezi −2 až 2 °C, na horách kolem −6 °C. V noci by mělo být jasno. Ojediněle se objeví mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty dosáhnou až −9 °C, při sněhové pokrývce ojediněle i −12 °C.

Také ve čtvrtek by mělo panovat jasné počasí. Ráno se ojediněle vyskytne mrznoucí mlha nebo nízká oblačnost. Večer bude od severozápadu přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou držet v rozmezí 0 až 4 °C. Nejnižší noční teploty klesnou až na −9 °C.

A nadále oteplovat by se mělo i koncem týdne, což vyplývá z týdenní předpovědi ČHMÚ. Denní teploty v pátek a v sobotu by se měly pohybovat mezi 1 až 5 °C. Obloha ale bude spíš zatažená a je nutné počítat také s nízkými nočními teplotami, které by při sněhové pokrývce mohly dosahovat až −9 °C. V neděli se denní teploty budou blížit hranici 7 °C.

Tagy: