Koronavirus, nová deska a zrušené turné. Zagorová s Margitou byli v Show Jana Krause

Manželé se zlatem v hrdle. I tak se říká Haně Zagorové a Štefanu Margitovi. Nyní pěvecký pár společně natočil desku a chystá koncert. Jak zvládali nákazu koronavirem? A kdo z nich doma drží otěže? Na tyto a další otázky odpovídali ve středečním dílu Show Jana Krause.

Manželský pár si letos „užil“ své. Oba se nakazili koronavirem a museli zrušit společné koncertní turné. Na druhou stranu natočili dohromady album Konečně společně. „Mělo být doprovázeno celým koncertním turné, které už asi nikdy nedáme dohromady,“ postěžovala si zpěvačka. „Takže bude jen jeden velký koncert v květnu příštího roku. Ale ta deska, kterou jsme si vymysleli, nám přišla strašně vhod, protože v době, kdy jsme museli sedět doma a měli zrušené všechny koncerty, jsme se těšili alespoň z toho, že se můžeme učit a pracovat na tom,“ dodala. Koncert se bude konat 19. května příštího roku v pražské O2 areně.

„Ááá, Zagor!“

I přes jejich dlouhou pěveckou kariéru spolu žádný podobný projekt do této doby neudělali. Zagorová prý totiž se svým manželem nechtěla zpívat. „Myslím si, že se nemají míchat jablka a hrušky,“ snažila se vysvětlit svůj odmítavý postoj. „A také si myslím, že Zagorová-manželka je jiná než Zagorová-zpěvačka. Štefan je úžasný manžel, který všechno zařizuje, od letenek po cokoli, co se porouchá v domácnosti, a já se jen spokojeně dívám. Ale najednou přijde koncert a já budu chtít určovat, jaký bude program. Nevím, jestli mu to nebude vadit.“ To ovšem její muž popřel s vysvětlením, že je zvyklý na ledacos. „Nedávno jsem přišel do čínských potravin a prodavač se na mě podíval a řekl: Ááá, Zagor!“ dodal se smíchem.

Na diplomatický přístup je prý Margita zvyklý i z domova, neboť se snaží na svoji ženu příliš netlačit a v důležitých věcech ji dovést pomalu k tomu, že na to vlastně přišla sama. Manželka ho zase musí hodně chválit. „Pokud jde o zpěv, máme vůči sobě velice opatrné poznámky,“ popsala zpěvačka. „Ale kdo už by vám měl říct pravdu než ten nejbližší člověk.“

„Chodil na moje koncerty a ještě neměl občanku!“

Manželé podle svých slov pravidelně zpívají i doma a rozcvičují se. Zagorová dokonce před každým koncertem až hodinu a půl. „Je to takový rituál, který praktikuji celý život,“ prozradila. „Možná proto jsou moje hlasivky v dobrém stavu.“

V pořadu také řekli, jak Štefan Margita chodil na její koncerty a proč jako operní zpěvák neopovrhuje pop music. „Chodil na moje koncerty a ještě neměl občanku,“ komentovala se smíchem zpěvačka.

Dalšími hosty Show Jana Krause byli bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a herní vývojář Daniel Vávra.

Tagy: