Kovářová: Vláda neumí pojmenovat realitu. Za současný stav může sebevražedný Green Deal

Daniela Kovářová

V obvodu Plzeň-město se ve druhém kole senátních voleb střetnou přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09) a advokátka Daniela Kovářová (NK). Někdejší ministryně spravedlnosti se ve vysílání CNN Prima NEWS pustila do současné vlády i ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN).

„Vláda nemá jen komunikační problém. Nedokáže si přiznat pravdu a pojmenovat realitu. Hlavní příčina současného stavu je sebevražedný Green Deal a emisní povolenky,“ zkritizovala koalice Daniela Kovářová (NK).

Nelíbily se jí zmatky, kdy Síkela v neděli oznámil, že zastropování cen energií se nebude vztahovat na celou spotřebu domácnosti, v pondělí ale svá slova dementoval.

Ministra ve vysílání CNN Prima NEWS naopak podpořil vládní zástupce Karel Naxera (TOP 09). „Pozice ministra průmyslu je v této době velice obtížná a ukazuje se, že ne vždy jsou komunikační kanály v takové podobě, kterou bychom jako občané vyžadovali. Jsem si ale jist, že záležitosti vyřeší, aby dopad energetické krize byl co nejnižší,“ reagoval.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu nad článkem.

Tagy: