Lidský hyenismus: Žena kradla květiny z hrobu hokejové legendy, případů před Dušičkami přibývá

Dušičky se blíží, na hřbitovech tak přibývá krádeží. S případem lidského hyenismu se setkali i pozůstalí v Litoměřicích. Přímo z hrobu tady zloději ukradli květiny. Vyfotila je ale fotopast, a tak je kromě ostudy čeká i tučná pokuta od policie.

Úspěšný hokejista a trenér z Litoměřic Kurt Kauschitz zemřel letos v srpnu. Když se z otcova hrobu začaly pravidelně ztrácet květiny, umístil tam jeho syn fotopast. „Fotopast mi posílá fotky přímo do e-mailové schránky. Na základě toho jsem hned vyrazil a prvního zloděje jsem chytil přímo za ruku, dá se říct,“ popsal syn zemřelého Kurt Kauschitz.

Fotopast prokázala, že žena z hrobu sebrala květinovou dekoraci. „Pomáhá technickým službám, takže by se o hrob měla starat a starala se o něj tak, že na něm kradla,“ stěžoval si trenérův syn. „Na místě jsme zadrželi 49letou ženu při spáchání majetkového přestupku. Hlídka jí uložila blokovou pokutu v horní sazbě – deset tisíc korun,“ sdělila mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová.

Fotopast přistihla u hrobu i další „nenechavkyni“, starší ženu, o kterou se už policie také zajímá. Litoměřická radnice pak nechala ke vstupu na hřbitov i dovnitř areálu umístit bezpečnostní kamery. Současně posílila hlídku městské policie.

„Policie bude několikrát hřbitov kontrolovat, bude se tam procházet mezi hroby. Ale pojďme si říct, je-li někdo připraven krást a uvidí-li strážníka městská policie, pravděpodobně k tomu v tu chvíli nepřistoupí, počká si, až odejde,“ řekla mluvčí města Litoměřice Eva Břeňová.

„Vidíte, že někdo sahá na památku vašeho otce nebo na hrob vašeho táty, tak neznám víc věcí, které dokážou člověka rozčílit, a větší hyenismus,“ přiznal Kauschnitz. Města proto nabádají návštěvníky hřbitovů, aby na případné zloděje zavolali strážníky nebo policii.

Tagy: