Jak královna napálila americké turisty. Měla krásný smysl pro humor, říká její bodyguard

Královna Alžběta II. během letošních oslav jejího 70. výročí na trůnu

Jaké byly záliby královny Alžběty?

Měla jedinečný smysl pro humor. Tak vzpomínají na zesnulou britskou královnu Alžbětu II. lidé z jejího okolí. Bývalý člen královské ochranky Richard Griffin pro Sky News připomněl zábavnou historku, když nedaleko venkovského sídla Balmoral potkali dva americké turisty, kteří neměli tušení, že právě hovoří s královnou. Ta si z nich proto neváhala ihned udělat legraci.

Griffin ve vysílání Sky News vzpomínal, jak coby člen ochranky s královnou vyrazili na piknik nedaleko skotského sídla, kde se objeví turisté jen zřídka. Přesto tam potkali dva americké cestovatele, kteří královnu nepoznali.

„Přicházeli k nám dva turisté a královna se jako pokaždé zastavila a pozdravila. Byli to dva Američané na procházce a bylo jasné, že ji nepoznali, což bylo v pořádku,“ vyprávěl Griffin.

Jelikož královnu nepoznali, kladli jí stále zvídavější dotazy. „Jeden z nich se jí zeptal, zda tam bydlí, na což odpověděla, že žije v Londýně, ale má dovolenkový dům hned za kopcem. Zeptal se tudíž, jak často tam jezdí, na což odpověděla, že od doby, kdy byla malou holčičkou, tedy více než 80 let,“ pokračoval Griffin.

V tu chvíli se zvrtla konverzace do vyloženě komické roviny, uvedl bývalý člen její ochranky: „‚Když sem jezdíte 80 let, musela jste někdy potkat královnu?‘ zeptal se americký turista. Panovnice rychle jako blesk pravila: ‚Já ne, ale tady Dick se s ní setkává pravidelně.‘ Tak se mě zeptal, jaká je. Protože jsem s ní pracoval dlouho, mohl jsem si z ní udělat trochu legraci a řekl jsem, že je možná občas trochu haštěřivá, ale má krásný smysl pro humor,“ popsal.

Tím to celé neskončilo. „Ten muž mě pak obešel a dal mi ruku kolem ramen. Než jsem si uvědomil, co se děje, podal svůj fotoaparát královně a požádal ji, aby nás vyfotila. My jsme si ale vyměnili místa a vyfotil jsem je já s královnou. Nic jsme jim neřekli a zamávali jim pouze na rozloučenou. Pak mi řekla, že by byla ráda mouchou na zdi tam, kde budou fotky ukazovat svým americkým přátelům s tím, že jim snad někdo řekne, s kým se ve skutečosti setkali,“ řekl Griffin.

Přestože se jedná o starší video, stalo se znovu hitem sociálních sítí právě po oznámení úmrtí nejdéle vládnoucí panovnice světa. „Toto zůstává nejlepší historkou o královně,“ uvedl o videu David Mack, který na Twitteru rozhovor zveřejnil.

Tagy: