Královská rodina truchlí nad smrtí blízké přítelkyně. Na pohřeb dorazil jen William

Prince Williama a jeho bratra Harryho zasáhla smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřela jejich učitelka Claire Tomlinsonová, která oba chlapce v dětství učila hrát pólo a vybudovala u nich velkou lásku ke sportu. S Tomlinsonovou si byli princové velmi blízcí. Aby se s ní mohl naposledy rozloučit, dorazil William i na její pohřeb. Harry ale nepřijel.

Tomlinsonová zemřela 13. ledna po boji s demencí. Bývalá trenérka a kapitánka anglického týmu svými úspěchy nejspíše natolik okouzlila prince Charlese, že ji požádal, aby učila jeho dva syny. Tomlinsonová jezdila podporovat své svěřence i na turnaje, kde ji několikrát viděli, jak si povídá s jak s vévodkyní Kate, tak princem Charlesem.

Princové se s Tomlinsonovou sblížili i mimo hřiště a udržovali s ní dobré vztahy i dlouho poté, co už netrénovali. Spřátelit se měli i s jejími syny Lukem a Markem. Kromě toho, že spolu v průběhu let hráli pólo, byli oba pozváni také na královské svatby obou princů.

Právě láska k tomuto sportu se v královské rodině předává z generace na generaci. Pólu se věnoval jak princ Charles, tak jeho otec Philip.

Uctít památku zesnulé Tomlinsonové přijelo 25. ledna přibližně 200 smutečních hostů, mezi nimi nechyběl ani vévoda z Cambridge. Fotografové deníku Daily Mail zachytili 39letého prince před kostelem svaté Marie v Tetbury.

Pohřeb oblíbené učitelky si nechal ujít princ Harry, který v minulých týdnech avizoval, že do Velké Británie nepřijede, aniž by jeho rodině nebyla zajištěna bezpečnost ze strany londýnské policie. Ta je sice placena z peněz daňových poplatníků, ale vévoda ze Sussexu chtěl policejní doprovod i na vlastní náklady. Jeho žádosti však nebylo vyhověno. Princ do rodné země tak nejspíše nezavítá.

Tagy: