Krejčíková a Siniaková olympijské zlato neobhájí. Macháč s Pavláskem mají šanci na bronz

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly ve čtvrtfinále OH dvojici Šnajderová, Andrejevová 1:6, 5:7 a zlato z Tokia neobhájí. Do finále čtyřhry se neprobojovali ani tenisté Tomáš Macháč a Adam Pavlásek. Čeští reprezentanti ve čtvrtek nestačili v semifinále na turnajové čtyřky Američany Austina Krajicka a Rajeeva Rama, kterým podlehli 2:6, 2:6 a čeká je boj o bronz. Do semifinále postoupily Karolína Muchová a Linda Nosková, které odvrátily proti tchajwanské dvojici Sie Šu-wej, Tsao Čch'-a-i mečbol a zvítězily po dalším obratu 1:6, 6:4, 14:12.

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Paříži ruským hráčkám v neutrálních barvách Miře Andrejevové a Dianě Šnajderové 1:6, 5:7 a tři roky staré zlato z Tokia neobhájí. Turnajové dvojky prohrály za hodinu a 30 minut.

ČTĚTE TAKÉ: Bramborová medaile pro Česko. Střelci Přívratskému chyběl k olympijskému bronzu necelý bod

Krejčíková se Siniakovou, které obnovily spolupráci speciálně kvůli obhajobě olympijského zlata, doplatily v duelu na 34 nevynucených chyb. V závěru druhého setu odvrátily tři mečboly, při tom čtvrtém už ale neuspěly. Siniakovou ještě čeká čtvrteční semifinále smíšené čtyřhry s Tomášem Macháčem. Pro Krejčíkovou, která ve středu dohrála ve čtvrtfinále dvouhry, turnaj skončil.

O olympijské zlato si nezahrají ani Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem. Čeští reprezentanti nestačili v semifinále na turnajové čtyřky Američany Austina Krajicka a Rajeeva Rama, kterým podlehli 2:6, 2:6. Čeká je boj o bronz.

Macháč s Pavláskem v předchozích třech kolech uspěli vždy po obratech a vydařených super tie-breacích, tentokrát už na zvrácení nepříznivého stavu neměli. Na antukovém dvorci Suzanne Lenglenové prohráli za 61 minut. Stále se ale mohou stát ve čtyřhře prvními českými mužskými medailisty z olympijských her. Dosud uspěli pod pěti kruhy jen v roce 1988 Miloslav Mečíř s Milanem Šrejberem, kteří pro Československo získali bronz v Soulu.

Do semifinále ve čtyřhře postoupily Karolína Muchová a Linda Nosková. České tenistky odvrátily tchajwanské dvojici Sie Šu-wej, Tsao Čch'-a-i mečbol, zvítězily po dalším obratu 1:6, 6:4, 14:12 a zahrají si v Paříži o premiérové medaile. V semifinále narazí na Italky a turnajové trojky Saru Erraniovou a Jasmine Paoliniovou.

Muchová s Noskovou, které se daly dohromady po odhlášení zraněné Markéty Vondroušové, otočily v Paříži už třetí duel. V super tie-breaku zdolaly v předchozích kolech také Američanky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou i Rusky startující v neutrálních barvách Jekatěrinu Alexandrovovou a Jelenu Vesninovou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Příliš žhavý polibek? Francouzi řeší intimní gesto mezi Macronem a ministryní

Tagy: