Emotivní záchrana batolete v Berouně: Polilo se vroucím olejem, policisté neudrželi slzy

Malý chlapec na sebe převrhl vroucí olej. (Ilustrační foto)

Záchrana popáleného dítěte

Emotivní zákrok za sebou mají berounští policisté, kteří zachraňovali batole, které na sebe převrhlo hrnec s rozpáleným olejem. Díky rychlé reakci se podařilo dostat malého chlapce včas do nemocnice. Rodiče čelí podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Hlavními hrdiny se stali dva policisté, kteří případ batolete s vážným zraněním jen tak z hlavy nedostanou. „V první chvíli funguje adrenalin, se kterým umíme oba dva, jsme na to vycvičení, ale potom mě odvedl kolega do vozidla, kde člověk neudrží slzy,“ popsal pro CNN Prima NEWS zasahující policista Petr Zima.

ČTĚTE TAKÉ: Český Ken skončil v krvi po zákroku policie, všemu přihlížel jeho malý syn. Zásah šetří GIBS

Reakce obou policistů byla velmi rychlá. „Vzali jsme zdravotnický batoh, co máme ve služebních vozidlech, a s kolegou jsme vyběhli nahoru,“ doplnil pro CNN Prima NEWS zasahující policista Adam Kubů. Okamžitě věděli, po čem sáhnout, použili speciální gel na popáleniny. Po ošetření vzal policista chlapce do náruče a přenesl ho do sanitky. Jeho kolega zatím zajistil bezpečnost pro přistání vrtulníku. „Rychlost měla svou roli a je super, že to takhle dopadlo,“ dodal Zima.

Právě pohotové jednání hraje v takových případech zásadní roli. Je důležité vědět, co v danou chvíli dělat. „Když se popálíte nebo opaříte, nejdůležitější je postižená místa zchladit studenou, ale ne ledovou vodou a poté ideálně zavolat na tísňovou linku a postupovat podle pokynů operátorů,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí ZZS Středočeského kraje Monika Nováková.

Případ zraněného batolete bude vyšetřovat policie. „Případ si převzali berounští kriminalisté, kteří tuto nešťastnou událost v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ osvětlila mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Michaela Richterová. Podle informací CNN Prima NEWS chlapec podstoupil operaci a čeká ho dlouhá rekonvalescence.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Banalita zažehla jeden z největších požárů v historii Prahy. V podezření byla i slavná rodina

Tagy:
policie Středočeský kraj GIBS batole Praha Policie České republiky Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje