Vražda kvůli fotbalu. Bídný výkon Manchesteru United měl za následek útok mačetou v Africe

Je to jen sport, mohou si říkat fanoušci slavného klubu Manchesteru United, který aktuálně prožívá bezprecedentní krizi. Po bídné sezoně zahájil nový ročník Premier League dvěma porážkami. Ale o tom, že fotbal má občas i přímý vliv na lidské životy, svědčí jeden děsivý případ ze Zimbabwe.

Fotbal je celosvětový fenomén a jeden z nejúspěšnějších klubů historie Manchester United má mnoho fanoušků i na africkém kontinentu. Věrným divákem zápasů „rudých ďáblů“ byl i 31letý Vukile Nkomo ze Zimbabwe.

Ve vesnici Mbembesi sledoval sobotní zmar týmu z Old Trafford na hřišti londýnského Brentfordu. V prvním poločase United vyloženě hořeli a dostali čtyři góly. Se skóre 0:4 už nedokázali ve zbytku utkání nic udělat.

Výkony anglického giganta poslední měsíce a vlastně i roky budí velké vášně. Frustrace stoupá. A víkendové vystoupení vedlo k tomu, že se zmiňovaný Zimbabwan Nkomo dostal do hádky s jiným fanouškem, když se zastal svého bratra.

Muž jménem Sthembelani Tshuma, který čelil přesile, na chvíli nechal spor vyhasnout. Jenže jen proto, aby se zastavil doma pro mačetu. Pak se vrátil a Nkoma ostrou čepelí zasáhl, jak píše zimbabwský web Sunday News. Bratr se vydal pro pomoc, ale když se vrátil, našel sourozence bez známek života v kaluži krve. Tsuma byl podle informací z úterního večera na útěku a policie žádá veřejnost o pomoc.

Výkony klubu kritizovala i hráčská legenda Gary Neville. „Sleduji United už 42 let a nemohu si vzpomenout na okamžik, kdy bych měl pocit, že to bylo tak špatné jako v tomto prvním poločase. Pokud jste si mysleli, že už to nemůže být horší, tak právě bylo,“ glosoval bývalý hráč, který se živí jako televizní expert. „Bylo to jako koukat na chlapy, jak hrají proti přípravce,“ dodal k vystoupení United proti Brentfordu.

Tagy: