Emotivní telefonát do vězení: Křížkův syn válel na závodech, tátovi se hned chlubil

Loni v létě nastoupil mnohonásobný mistr republiky v jachtingu David Křížek do vězení kvůli roli v tunelářské kauze. Odvolací pražský vrchní soud mu letos k 50. narozeninám nadělil dost nechtěný dárek, když prodloužil trest a celkem by měl za mřížemi sportovec strávit pět let. Přichází tak o jedinečné chvíle, kdy se jeho desetiletému synovi začíná dařit ve sportu, ve kterém se sám proslavil.

Křížkova manželka Lucie sdílela na svém Instagramu video, které natočila ve chvíli, kdy stála s malým Davidem uvězněná v koloně na dálnici D1. Miss z roku 2003 a nyní moderátorka zmínila, že po známém tahu se jelo předchozí den o něco veseleji. „Vidíte toho spokojeného skřítka za mnou?“ poznamenala. A v záběru se objevil 10letý syn, který si hýčkal pohár.

Na mládežnických jachtařských závodech ještě s jedním parťákem vyhrál v kategorii do 13 let a celkově skončili na druhém místě. Křížková přiznala, že poslední dny ani s vězněným manželem nemohla mluvit, protože 20minutový denní telefonický limit vyčerpal jejich syn. Chtěl se totiž pochlubit čerstvými úspěchy.

„Musel tátovi všechno odvyprávět,“ podotkla 38letá Křížková, která na sociální sítí mluvila také o tom, jak je kontakt – byť pouze na dálku – nesmírně cenný.

David Křížek byl odsouzen loni v květnu, kdy ho soud poslal za účast na tunelování Metropolitního spořitelního družstva v roli bílého koně do vězení na tři a půl roku. Nedávno se sportovec zpovídal z dalšího podvodu, kde způsobená škoda činila 124 milionů korun. Za to vyfasoval další čas za mřížemi, k tomu peněžitý trest ve výši 600 tisíc korun a zákaz podnikání na deset let. Ve vězení by tak měl strávit celkem pět let.

Na Křížkovu podporu před loňskými Vánoci vznikla petice, kterou podepsaly tisíce lidí, včetně slavných osobností, například i moderátorka Ester Janečková. Signatáři v ní žádali, aby soud přehodnotil Křížkův případ a věznice pro něj umožnila jisté úlevy. Zároveň se chtěli za Křížka společensky zaručit, marně.

Tagy:
vězení Instagram telefon vítězství podvod věznice limit sport jachting Lucie Křížková David Křížek tunelování Dálnice D1 Ester Janečková Metropolitní spořitelní družstvo David Křížek syn