Kroupy o velikosti tenisového míčku zasáhly Itálii. Zranily více než 110 lidí

Na severu Itálie padaly kroupy o velikosti tenisového míčku.

Kroupy v Itálii

Prudké krupobití, vítr i bouřky zasáhly všechny provincie Benátska na severu Itálie. Nejsilnější však byly v Trevisu, kde zranily nejméně 110 lidí. Na sociálních sítích několik obyvatel zveřejnilo obrázky krup o velikosti tenisových míčků. Velké škody způsobily i na autech, v lesích a na mnoha plodinách, informoval italský web la Repubblica.

„Stromy polámané jako párátka, kmeny na ulici nebo větve balancující na drátech elektřiny,“ popisuje následky intenzivního krupobití web la Repubblica.

Záchranné služby reagovaly na více než 500 volání o pomoc kvůli škodám na majetku a zraněním osob, uvedla regionální civilní obrana Veneto.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pekelný pes dál rozpaluje Evropu. Vlna veder Kerberos má první oběť, kolabují i turisté

Mnoho lidí se zranilo při úrazech způsobených kroupami, pády, ale také rozbitým sklem. „Počet zraněných stoupl na 110. Ještě jednou děkuji záchranářům a technikům, kteří bezprostředně po událostech zasahovali a v těchto hodinách pokračují v odklízecích pracích a sčítání škod,“ citoval web slova prezidenta regionu Luca Zaia.

Anche a Curtatone nel mantovano la grandine ha lasciato il segno

Posted by Meteo & Radar Italia on Wednesday, July 19, 2023

Nevyzpytatelné počasí trápí svět

Kroupy v Itálii nejsou však jediným přírodním úkazem, který v posledních dnech nejenže ničí úrodu a majetek, ale navíc bere i lidské životy. Chorvatskem a Slovinskem se prohnala smrtící bouře, při které zahynulo šest lidí, z toho jeden hasič.

Na druhé straně Atlantiku čelí obrovské vlně veder 100 milionů Američanů od Kalifornie až po Floridu. V letadle na letišti v Las Vegas upadlo do bezvědomí několik lidí. Venku bylo 44 stupňů. A stejná teplota už dvanáctý den po sobě trápí americký Phoenix, kde zdravotníci při ošetřování některých pacientů používají pytle na mrtvoly, naplněné ledem.

Tagy:
Itálie Chorvatsko Kalifornie Florida Slovinsko krupobití Atlantský oceán Benátsko Luca Zaia ničení úrody škody na autech škody na úrodě