Krvavý byznys se štěňaty je u konce. Plzeňští policisté rozbili gang překupníků

Plzeňští policisté ukončili krvavý byznys se štěňaty.

Plzeňští policisté ukončili krvavý byznys se štěňaty

Plzeňští policisté ukončili krvavý byznys se štěňaty. O případu překupníků psů už Krimi zprávy několikrát informovaly. Štěňata byla nemocná a řada jich do několika dní uhynula.

Štěně, které nikdy nevyrostlo. Majitel si jej koupil od překupnice, po několika hodinách však uhynulo. Prodejkyně se snažila tlačit na to, aby si kupující štěňata odebrali co nejrychleji a vymýšlela si různé legendy. Redakce Krimi zpráv o gangu, parazitujícím na smrti malých štěňátek, natočila několik reportáží. Dokonce s kamerou tajně sledovala i snahu o prodej štěněte.

Některá zvířata se překupníkům prodat nepodařilo. Podle policie tak v několika případech štěňata končila odhozená v kontejneru nebo v trávě. Pachatelé se jich zbavovali s vědomím, že jsou nemocná a brzy je čeká bolestivá smrt. Nyní však strážci zákona celou síť překupníků psů rozbili.

„Vyšetřovatel v těchto dnech zahájil trestné stíhání celkem devíti osob, které obvinil ze spáchání trestných činů chov zvířat v nevhodných podmínkách a neoprávněné podnikáni. Tři osoby byly navíc obviněny ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Jak byznys fungoval?

Zásahová jednotka vtrhla také do jednoho z domů na Klatovské třídě v Plzni, kde zatkla několik osob, mezi nimi muže, kterého Krimi zprávy ukazovaly v reportáži. A jak celý byznys fungoval? Skupina si kupovala jen několikadenní štěňata, a to z množíren. Už nemocné je převezli k sobě domů, kde se o psy téměř nestarali. Na internet pak umístili falešné fotky.

Teprve když se na inzerát ozval zájemce, štěně „vydrbali“ a snažili se ho například v parku nebo na parkovišti prodat. Podle policie skupina takto zpeněžila nejméně 34 štěňat, minimálně 18 jich muselo být utraceno. Vše ale nasvědčuje tomu, že zvířat bylo tímto způsobem prodáno ještě daleko víc. Policisté stíhají devítičlenný gang na svobodě, nejpřísnější trest, který nad překupníky visí, je desetiletý.

Tagy: